Advokat Zmaja od Šipova: Ilija kravu voli više od svoje majke

Advokat Zmaja od Šipova: Ilija kravu voli više od svoje majke

Ilija Grahovac poznatiji kao Zmaj od Šipova uhapšen na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, a sada se njegov advokat oglasio i otkrio o čemu se zapravo radi.

U pitanju je proces koji se vodi protiv njega nakon što je u aprilu prošle godine navodno pretukao mladića iz sela.

"Ovo je nečuveno, umjesto da sude toj osobi za mučenje životinje, oni sude Iliji što je branio svoju kravu jer ju je ovaj izb'o nožem", rekao je advokat Duško Tomić, koji zastupa rijaliti učesnika Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, kojeg je Sudska policija uhapsila zbog neodazivanja na ročište u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu.

"Krenuo ovaj nožem na kravu, Ilija ga udari i nanese mu laku povredu. Oni sada njemu sude, umjesto toj osobi koja je počinila krivično djelo. Pa gdje to ima na svijetu", kaže Tomić.

Pojasnio je da je za 27. avgust bilo zakazano ročište, za koje on i Grahovac nisu dobili poziv, pa nisu mogli ni opravdati nedolazak.

"Oni su poslali poziv meni u Sarajevo, a ja sam bio u Međašima na godišnjem odmoru, nisam ni radio, a Iliju nisu našli kući, niti je dobio poziv. E, onda su jutros jake snage Sudske policije iz Banjaluke Iliju uhapsile i odredile mu pritvor i vode ga u zatvor u Banjuluku. Sada ja tražim sudiju da mi da rešenje o hapšenju da vidim šta je uradio. Sljedeći pretres je zakazan za 12. septembar. Ti njega možeš hapsiti dan ranije, 11. septembra, da ga osiguraš za pretres, ali ne možeš ga hapsiti 4. septembra, osam dana prije suđenja. Gdje to ima na svijetu, a plus što mu sude za nešto što je trebalo da bude heroj. Ilija voli kravu više od svoje majke", zaključuje advokat Tomić.

 

Izvor: kurir.rs