Ana će da igra i sa polomljenom rukom protiv Španije

Ana će da igra i sa polomljenom rukom protiv Španije

"Znate koliko je Ana bitna našem timu. Poznavajući je, kao i svaku drugu djevojku iz ekipe, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati, makar i sa pola ruke".

Srbija – Španija, polufinale Evropskog prvenstva za košarkašice. Za „ostatak svijeta“ to je meč u kome za Srbiju neće igrati Ana Dabović, zbog naprsle kosti u ruci. Za Srpkinje – to je meč na kome će Ana igrati jer… nemoguće je da propusti tako bitnu utakmicu. Zvuči nevjerovatno, ali je istinito!

Naime, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je gotovo nemoguće da Ana Dabović ne igra protiv Španije u polufinalu Evropskog prvenstva, uprkos tome što joj je u četvrtfinalu protiv Švedske „pukla kost“ na šaci.

„Ana je otišla do Urgentnog centra da ljekari preciziraju stanje, šta je to što može da se uradi. Sasvim sigurno je da neće biti potpuno fit. Njoj je pukla kost na šaci. Naš ljekarski tim i u Urgentnom centru čini sve da je osposobe maksimalno za sutrašnju utakmicu“, rekla je Maljkovićeva.

Ona je dodala da će Dabović igrati, makar i sa „pola ruke“.

„Znate koliko je Ana bitna našem timu. Poznavajući je, kao i svaku drugu djevojku iz ekipe, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati, makar i sa pola ruke. Ona je nastavila utakmicu i juče do nekog momenta. Učinićemo sve da ona sutra bude što sposobnija da pomogne reprezentaciji“, rekla je Maljkovićeva, prenosi Blic.

Polufinale između Srbije i Španije igra se u subotu od 20.30 sati u Beogradskoj areni.


Izvor: sportski portali