ANB na nogama: Đukanović se plaši kompromitujućih prisluškivanih razgovora

ANB na nogama: Đukanović se plaši kompromitujućih prisluškivanih razgovora

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) već nedjeljama je na nogama, jer je do njih doprla informacija da je Milo Đukanović, akter prisluškivanih razgovora koji uskoro treba da budu plasirani u javnosti, saznaje Borba.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna strana obavještajna služba, navodno, posjeduje snimke telefonskih razgovora prvog čovjeka Crne Gore.

“Agenti pokušavaju da se povežu sa kolegama iz okruženja kako bi provjerili te informacije i došli do nekog traga da pokušaju da zaustave objavljivanje tih snimaka. Međutim, do sada nijesu uspjeli da završe ništa, odnosno, saradnja sa kolegama iz okruženja nije na zavidnom nivou”, otkriva naš izvor.

Tim koji se bavi ovim poslom je sastavljen od najodanijih kadrova DPS-a.

“Sve informacije se na dnevnom nivou slivaju u operativni štab Đukanovića, u njegovom kabinetu”, otkriva naš sagovornik.

Kako je Borba jedina i pisala, nakon što je krenulo otvaranje afera protiv vrha vlasti, donesena je odluka da se napravi poseban centar u okviru ANB-a, čiji zadatak je samo praćenje komunikacija osoba koje su u kontaktu sa biznismenom Duškom Kneževićem. Plan je da se unaprijed otkrije šta će biti objavljeno u medijima, na osnovu informacija koje stižu od Kneževića. Takođe, dogovoreno je da se kroz režimske medije satanizuju svi oni koji imaju bilo kakav kontakt sa Kneževićem, bez obzira što je riječ i o novinarima kojima je to u opisu posla.

Za ovu akciju je specijalno opremljena jedna prostorija u ANB-u, koja je u funkciji gotovo 24 sata.

 

Izvor: borba.me