Andrija Drašković doživio infarkt

Andrija Drašković doživio infarkt

Kontroverzni biznismen Andrija Drašković doživeo je infarkt na skijanju na Kopaoniku, saznaje Informer.

Kako saznajemo, Drašković je u teškom stanju hitno je prebačen na Interno odeljenje bolnice u Novom Pazaru.

Prema nepotvrđenim informacijama, on je imao srčanih problema, a zbrinut je na koronarnoj jedinici Internog odeljenje te zdravstvene ustanove.

Zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju nema, a izvor "Blica" u Opštoj bolnici je rekao da je Drašković imao infarkt i da se nalazi pod konstantnim nadzorom lekara. 

Direktor novopazarskog zdravstvenog centra dr Meho Mahmutović, izjavio je za Tanjug da se Andrija Drašković nalazi u koronarnoj jedinici te bolnice. 

Kako je naveo, očekuje se nakon poslepodneva njegov transport za Beograd. 

"Odmah po prijemu u Opštu bolnicu Novi Pazar, pacijent Andrija Drašković je hitno smešten na odeljenje intenzivne nege, takozvanu koronarnu jedinicu, gde je odmah uključena tromboliza, nakon čega je uspostavljena reperfuzija i trenutno se pacijent nalazi u dobrom opštem stanju", rekao je Mahmutović. 

On kaže da Draškovića očekuje transport za Beograd nakon stabilizovanja njegovog zdravstvenog stanja. 

"Po planu je predviđeno da se preveze u tercijalnu ustanovu u Beogradu gde će se uraditi koronarografija i eventualno postavljanje stenta", zaključio je Mahmutović.

Drašković je prije nekoliko dana u Italiji pred sudom u Baruju zajedno sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i još nekoliko crnogorskih državljana na procesu koji je trajao 18 godina oslobodjen od optužbi za šverc cigareta iz Crne Gore u Italiju.


Izvor: Informer/Infomedia Balkan/b92