Apple predstavio nove uzdanice: iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR u punom sjaju (Video)

Apple predstavio nove uzdanice: iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR u punom sjaju (Video)

Appleova jabuka večeras je u punom sjaju - Pred publikom u Steve Jobs teatru u Kaliforniji, ali i milionima vjernih obožavalaca koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je predstavio nove uzdanice - iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR i Apple sat četvrte generacije.

Novi iPhone, u verziji XS i XS Max, opremljen je najotpornijim staklom koje je ikad ugrađeno na pametnom telefonu. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata.Iz Apple-a tvrde da je njegova izdržljivost testirana I u slanoj vodi, pa čak i u pivu, te da je sve prepreke uspješno savladao.

Ono što se znalo i ranije, sada je zvanično- XS model iPhonea ima 5,8-inčni ekran, dok je veća varijanta, XS Max opremljena ekranom od 6,5 inča što je rekord na tržištu pametnih telefona.

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartfonu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Od noviteta valja izdvojiti-procesor debljine svega 7 nanometara pod imeenom Bionic, i do 30 odsto brže aplikacije, kao i upola manju potrošnju baterije.

Apple je konačno ugradio opciju za dvije sim kartice, no ne u funkciji kao kod većine android, već je jedna od njih virtuelni sim, što je opcija koju podržavaju neki svjetski operateri.

Korisnike će ipak najviše obradovati novost da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije. 

Što se tiče kamere, novi modeli zadržali su dvostruku kameru od 12 MP, sa poboljšanim blicem i funkcijom dodatnog izoštravanja slike.

U Kaliforniji je predstavljen i Apple sat, dva puta brži od prethodne verzije,koji će u novom ruhu, a uz odobrenje američke agencije za hranu i ljekove, moći da očitava čak i EKG.

Dovoljno novosti da Apple po ko zna koji put ukrade šou na tehnološkoj sceni.

VIDEO:


Izvor: Agencije