Arsenal gasnog oružja među kurirskim pošiljkama

Arsenal gasnog oružja među kurirskim pošiljkama

Carinici su, u magacinu kurirske službe na periferiji Beograda, prilikom kontrole pošiljki pristiglih iz Subotice, otkrili i zaplenili arsenal gasnog oružja i prateće opreme.

Kako je saopštila Uprava carina, u paketima istog pošiljaoca iz Subotice, 8. marta pronađeno je 13 pušaka i jedan pištolj, 12 plastičnih bombi, dva pakovanja municije za gasno oružje, maske, prsluk i tri kacige, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Kako se radi o gasnom oružju stranog porekla, očigledno trgovačkog karaktera, ono će biti privremeno zadržano do okončanja postupka pred nadležnim sudom. 

Poznato je da se ovo naoružanje minimalnim prepravkama može pretvoriti u konvencionalno, te stoga predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju, dodaje se u saopštenju.

Prošle godine, najveća zaplena gasnog i vazdušnog oružja zabeležena je 21. aprila na Gradini, kada je zaplenjeno 80 vazdušnih pušaka rasklopljenih na cevi i kundake, deset gasnih pištolja, 70 optičkih nišana i 4.000 komada municije sakrivenih u kamionu koji je iz Turske ka Crnoj Gori vozio konditorske proizvode.


Izvor: Tanjug