Austrija - Fudbaler porijeklom iz Bosne i Hercegovine preminuo u 24. godini

Austrija - Fudbaler porijeklom iz Bosne i Hercegovine preminuo u 24. godini

Austrijski fudbaler bh. korijena Edvin Hodžić iznenada je preminuo sinoć, u 24. godini.

Edvin je, noseći dres svog novog kluba SV Šalding-Hajninga, u nedjelju odradio kontrolnu utakmicu protiv Uniona. U ponedjeljak je u dobrom raspoloženju odradio trening opuštanja. A u utorak je, nažalost, umro. Tačne okolnosti smrti još nisu poznate.

Hodžić je karijeru počeo u omladinskom pogonu LASK-a. Potom je branio boje Pašinga, Valerna, Ricinga, Štadl-Paure, Klagenfurta i Kapfenberga. U Šalding-Hajning je stigao prije svega pet nedjelja.

– Naše sportsko društvo je šokirano tragičnom viješću o smrti Hodžića. Edvin je bio naš važan igrač u prethodnih pet sedmica. Harizmatičan, ambiciozan i uvijek prijateljski nastrojen, za kratko vrijeme je ušao u srca svih nas. Naša sportska porodica je šokirana i ožalošćena. Ovom prilikom upućujemo duboko saučešće Edvinovoj porodici, rodbini i prijateljima – navodi se u saopštenju SV Šalding-Hajninga.

Član njemačke Regionalne lige zatražio je odgađanje premijerne utakmice nove sezone protiv Hajmštetena. I savez i rival su pristali, a novi termin meča biće naknadno saopšten.


Izvor: Srpska cafe