Bajaga otkriva sve o novom albumu i poručuje da ga hit ne zanima već emocije

Bajaga otkriva sve o novom albumu i poručuje da ga hit ne zanima već emocije

Beogradski rokeri Bajaga i Instruktori obradovaće publiku u martu 2018. novim studijskim albumom, desetim po redu.

“Od albuma ‘Daljina, dim i prašina’ prošlo je pet godina, pa sam u maju pozvao producenta Sašu Habića, koji je ranije radio sa nama, i počeli smo da radimo na pjesmama u kućnim uslovima. U septembru smo konačno prelomili da ćemo raditi u velikom studiju, što nismo još od ‘Jahača magle’ i ‘Prodavnice tajni’. Imamo magnetofon, koristimo i analogne varijante, imamo najbolje električne i akustične gitare u Beogradu, ja čak imam maršal iz 1968. na kom nijedan lem nije promijenjen. Na njemu je svirao gitarista Saša Ranđelović Ranđa, naš prvi gost na albumu”.

Bajagić naglašava da je ovo prvi album na kom ga ne zanima nikakva forma u smislu hita, već emocije:

“Znači, imam tužnu pjesmu, veselu pjesmu, bezobraznu pjesmu, nadrndanu pjesmu, polunadrndanu, poluljubavnu. Pokušavamo samo emocije što prije da prebacimo na traku. Nijedna pjesma nije starija od pet godina, a neke su baš svježe, iz oktobra i novembra”.

Mada je sa Duškom Kovačevićem radio na nekoliko projekata, sticajem okolnosti nikada nije imao njegovu pjesmu na albumu. Do sada.

“Dogovarali smo se da pjesmu ‘Noćima sanjam’ radimo za jednu Duškovu predstavu, a možda i film. Nismo odustali od toga, ali se ispostavilo da se to neće odmah raditi. Duško nije imao ništa protiv da pjesma izađe prije predstave. Pjesma ima stvarno dobar tekst, neku sjetu koja se ljudima dopadne kad je čuju. Bilo mi je teško da je otpjevam, jer je na prvi pogled to pjesma o rodnom kraju, zavičaju, a u stvari je o vremenu koje neumitno prolazi. On to jako lijepo zna da kaže i to pogađa i mene koji sam malo mlađi od Duška, a pogađa i one mlađe od mene”, kaže Bajaga.

Bajaga i Instruktori planiraju da objave i boks-set sa kompletnom diskografijom na kompakt-disku i ograničenom tiražu na vinilu (“da mogu jednog dana da pokažem unucima šta im je deda radio”), a prvi singl moći ćemo da čujemo pred Novu godinu.

“Dvoumim se između pjesme srednjeg tempa i jedne brže. Poslali smo ih na postprodukciju u Njujork, i kad nam vrate, odlučićemo”, kaže muzičar.


Izvor: novosti.rs