Bajiću odgovori šta znaš o Policijskom automobilu čiju je sliku danas objavio Davor Dragičević

Bajiću odgovori šta znaš o Policijskom automobilu čiju je sliku danas objavio Davor Dragičević

1.
Bajiću, 06.04. ove godine, izjavio si da je “da je Strateški cilj tužilaštava Republike Srpske - jačanje transparentnosti”.

2.
Evo prilike da počneš javno koračati ka ispunjenju tog Strateškog cilja. I to jako!

3.
Bajiću, budi strateški transparentan pa nam odgovori šta znaš o Policijskom automobilu, čiju je fotografiju, sa vremenom na njoj (02 časa 20 minuta 52 sekunde) objavio Davor Dragičević, navodeći da je snimljena sa Rajfajzen banke, 18.03.2018.?

4.
Bajiću, pošto u “Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS” tvrdiš da si “izvršio uvid u predmet” Ubistvo Davida Dragičevića, nema dileme da si pogledao i snimke na kojima se vidi pomenuti automobil, pa nam strateški transparentno odgovori da li si utvrdio ko je sve bio u tom automobilu i u kom pravcu je nastavio vožnju - prema Trgu Krajine; Prema Dolcu ili je, pak, skrenuo na semaforu lijevo?

5.
Bajiću, šta si još vidio na pomenutim snimcima? 

6.
Bajiću, složićeš se da je to vrlo bitno - i gdje je automobil odvežen i šta si još sve vidio! 

Zato je tvoja strateški iskazana transparentnost itekako potrebna/neophodna u slučaju objavljene fotografije. I snimaka sa tog objekta iz te noći!

7.
Bajiću, budući da si, zajedno sa Goranom Glamočaninom, svojim pionom, donio pomenutu Naredbu o nesprovođenju istrage ne samo protiv Ilića, Kremenovića, već “i drugih pripadnika MUP-a RS”, budi transpranetan pa javnosti odgovori da li si istražio gdje je u noći 17/18.03.2018. bio inspektor Bojan Karanović, saradnik Đorđa Rađena?

8.
Bajiću, da te podsjetim - Rađen je i po Karanovićevom nalogu radio policijske poslove izuzimanja video zapisa sa nadzornih kamera u ulici Velibora Janjetovića Janje.

9.
Bajiću, da te podsjetim - Aljoša Borković, koji je polovinom maja odnio ponudu o prljavoj nagodbi porodici Dragičević (koja je odbijena), kum je Bojana Karanovića i saradnik MUP RS.

10.
Bajiću, da te podsjetim - trebao si već biti strateški transparentan i utvrditi Ko je naložio Borkoviću da odnese pomenutu prljavu ponudu?

11.
Bajiću, da li si utvrdio ima li Karanović alibi za pomenutu noć, a ima li ga i Kremenović?

Bajiću, koga si sve saslušao dok si to utvrđivao?

12.
Bajiću odgovori, jačaj transparentnost tužilaštva!

13.

Bajiću, kada si već sprovodio “istragu” oko Ilića, Kremenovića i “ostalih pripadnika MUP RS” zašto nisi Želimira Lepira, kojeg si saslušao u svojstvu svjedoka, pitao zašto je od njega Dragan Lukač zahtijevao da zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića proglasi zadesom i donese Naredbu o nesprovođenju istrage?

14.
Bajiću, kada si već sprovodio “istragu” i, pri tom, saslušao i onog jadnika Dalibora Vreću, postupajućeg tužioca u slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića, zašto ga nisi, bar uzgred, upitao da li je Policijsko auto, čije su farove snimile kamere sa MK servisa, dovezlo NN lice, što je te noći glumilo Davida, lice na Lauš, u ulicu Velibora Janjetovića Janje?

Mogao si to pitati i Lepira; da te podsjetim - Lepir je pred svjedocima izjavio da je u ulici Velibora Janjetovića Janje, u kobnoj noći 18.03.2018. godine, “najvjerovatnije bilo policijsko auto”.

15.
Bajiću, šta je sa tvrdnjama o podmetanju DNK-a u određenim slučajevima koji su pod tvojom, Ilićevom i Glamočaninovom kontrolom? Ima li tu kakvih problema, prijava, progona onih što neće da podmeću?

Bajiću, budi transparentan, pa kaži.

17. 
Bajiću, nastaviće se, a pekara “Zmijanje” je veoma interesantna! Znaš ti to odlično - izvršio si “uvid u predmet”; Bar tako tvrdiš!


Piše: Slobodan Vasković

Foto i video na linku: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/