Banja Luka - Osumnjičeni da su -Auru osiguranje- oštetili za 240.000 KM

Banja Luka - Osumnjičeni da su -Auru osiguranje- oštetili za 240.000 KM

Bivši direktor "Aura osiguranja" i dvojica rukovodilaca u Mikrokreditnom društvu "Kredis" iz Banjaluke osumnjičeni su da su oštetili "Auru" za oko 240. 000 KM.

Kako saznaju "Nezavisne", osumnjičeni su Miodrag Čoprka, bivši direktor "Aure", Dragan Katana, direktor MKD "Kredis", i Igor Mišić, bivši rukovodilac "Aure" i rukovodilac u "Kredisu". Protiv njih je policija podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Terete ih da su u cilju nezakonitog izvlačenja novca iz "Aure" osnovali drugo osiguravajuće društvo "Premium Invest osiguranje".

Kako je navedeno u izvještaju, Čoprku terete da je zloupotrijebio položaj tadašnjeg direktora "Aure" i Mikrokreditnom društvu "Kredis" dostavio falsifikovanu saglasnost kojom odobrava da zaključe ugovore s drugim osiguravajućim kućama, iako je takva odluka u suprotnosti s interesima "Aure", koja je najveći pojedinačni akcionar MKD "Kredis" sa 30 odsto vlasništva.

Na osnovu toga MKD "Kredis" zaključio je ugovor o zastupanju s "Premium Invest osiguranjem" i tako je veći broj osiguranika "Aure" preusmjeren u novo osiguravajuće društvo, a pričinjena šteta veća je od 200.000 KM.

"Čoprka je zloupotrebom položaja iz blagajne 'Aure' na račun MKD 'Kredis' isplatio 40.000 KM po osnovu ugovora o kreditno-investicinom savjetovanju, iako usluge nisu obavljene i iako MKD 'Kredis' nije registrovan za tu djelatnost", navodi naš izvor.

Katanu terete da je prepisao master rad Igora Mišića da bi ga iskoristio za studiju o kreditno-investicionom savjetovanju, koja je trebalo da bude isporučena "Auri".

Kako tvrdi naš izvor, sumnjiče ga i za sačinjavanje lažnog zapisnika o primopredaji prostorija između MKD "Kredis" i Osiguravajućeg društva "Aura".

Osim njih, kako saznajemo, Mišića sumnjiče za davanje lažnog iskaza.

"On je tvrdio da pomenuti rad iskorišten za studiju o kreditno-investicionom savjetovanju nije njegov", ističe dobro obaviješten izvor.

Kako saznajemo, prijava je podnesena i protiv Saše Vučenovića zbog sumnje da je bio upoznat s nezakonitostima kao predsjednik Upravnog odbora MKD "Kredis".

Katana juče nije komentarisao ovaj slučaj, tvrdeći medijima da o optužbama ne zna ništa, dok Čoprka tvrdi da se radi o lažnoj krivičnoj prijavi koju su podnijeli iz Osiguravajućeg društva "Aura" po nalogu većinskog vlasnika.

Istakao je da je sve radio u skladu sa zakonom i to će dokazati. Juče nismo uspjeli dobiti Mišića niti Vučenovića.

Izvor: nezavisne.com 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks