Banjalučanin Petar Perduv napadnut od strane policije

Banjalučanin Petar Perduv napadnut od strane policije

"Hoćeš da te ubacimo u auto i da udaramo, da te polomimo?"

Ispovijest Petra Perduva o napadu od strane policije u Banjaluci.

Banjalučanin Petar Perduv, brat Ozrena Perduva iz grupe "Pravda za Davida" kaže da ga je policija zaustavila sinoć i prijetila mu da će ga "polomiti".

"Dana 9.2.2020. u jutarnjim satima bio sam sa drustvom na piću. Vraćajući se kući u mom naselju Budžak,  ispred kafića Romansa, nešto poslije 1 ujutru, iza mene pojavilo se vozilo policije. Pošto sam bio u blizini kuće nisam imao ličnu kartu, na pitanje suvozača kako se zovem odgovaram Petar u tom trenutku  vozač se saginje, pogleda me kroz prozor suvozača i pita 'jesi ti onaj što je udario policajca?' Kažem nisam, ali se vodi proces. Izlazi iz auta i krvnički mi prilazi i kaže "ajde sad da vidimo? Unosi mi se u facu i kaže hoćeš da te sad išamaram. Pitam zašto? Kaže 'hoćeš da te ubacim u auto i da udaramo, da te polomimo?'", kaže u izjavi za BUKU Petar Perduv.

On kaže da je upitao policiju zašto bi to radili.

"Odmiče se od mene, sjeda u auto i kaže dolazi ovamo, uzima podatke, dajem mu matični broj, a suvozač (iskusniji kolega) mu kaže 'to ti je brat od onoga', on kaže  'znam', misleći na mog brata Ozrena Perduva, aktiviste PzD i predsjednika stranke 'Pokret Pravde'. Provjerava preko telefona moje podatke, dobija povratnu informaciju i kaže mi 'prijatno'. Nisam zapamtio tablice, niti pročitao ime sluzbenika, a s obzirom da se poznajemo iz naselja i da je mojih godina odmah sam ga pronašao preko društvenih mreža. Ovaj slučaj ću prijaviti unutrašnjoj kontroli i zahtjevati sankcionisanje nasilnika koji je prijetio da će mi ugroziti život bez ikakvog razloga, samo zato što me 'prepoznao'", rekao je Perduv.

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks