Barselona još jednom slavila na -Bernabeu- i riješila prvenstvo Španije

Barselona još jednom slavila na -Bernabeu- i riješila prvenstvo Španije

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid drugi put u tri dana. Nakon što su u srijedu slavili sa visokih 3:0 u Kupu Kralja, večeras su u Ligi do nova tri boda stiglo golom Ivana Rakitića u 26. minuti.

Real je ponovo razočarao svoje navijače pošto je nastavio negativan niz na “Bernabeuu”. Još od 2017. godine im nisu dali gol u Primeri na svom stadionu, dok je Barsa povela u “ol-tajm” skoru…

Ovo je bila 96. pobjeda Barselone u svim zvaničnim duelima s Realom (242), mada se u nekim statistikama ne broji duel iz 1902. kada su Katalonci pobijedili u Kupu Kralja, tako da su poveli prvi put još od 1932. godine, otkako je “kraljevski klub” držao primat.

Ako se baziramo samo na domaći šampionat, sada je ukupni skor u pobjedama izjednačen (72:72), što se desilo prvi put poslije 90 godina…

Za ovo poravnanje pobrinuo se Ivan Rakitić koji je u 26. minutu, poslije odličnog pasa Serđija Roberta, istrčao sam pred Tiboa Kurtou i rutinski prebacio loptu preko njega, za ogromnu prednost u odnosu na “kraljeviće” koji su sada čak 12 bodova daleko od lidera.

Ipak, ostaće misterija kako je viđen samo jedan gol na utakmci. Vuinicius Džunior ponovo je dolazio u prilike, ali kao i srijedu, nije uspio zatresti gol Katalonaca.

 

Izvor: mondo.rs