Beba umrla od hladnoće, uhapšeni roditelji

Beba umrla od hladnoće, uhapšeni roditelji

Policija u Knjaževcu lišila je slobode D.J. (33) i njegovu vanbračnu suprugu M.J. (28) zbog sumnje da su kršenjem porodičnih obaveza odgovorni za smrt njihove tromjesečne bebe, javljaju beogradski mediji.

Istovremeno, njihovo dvoje djece, staro tri, odnosno dve godine povjereno je centru za socijalni rad i, sa promrzlinama, prebačeno na Dječje odjeljenje KBC u Nišu.

Kako saznaje Blic, roditelji su pozvali bolnicu i kazali im da njihova bebe odbija da jede. Rečeno im je da se hitno jave ljekaru, koji je odmah vidio da je beba preminula. Obavještena je policija, koja u njihovoj kući pronašla još dvoje djece, koja su se smrzavala.

- Čim smo obaviješteni o događaju, preuzeli smo brigu o ostalo dvoje djece – kaže Snežana Nikolić, direktorica knjaževačog Centra za socijalni rad. – U toku je istraga, a naložena je i obdukcija teijla preminule bebe, kako bi se tačno ustanovio uzrok smrti.

Ostalo dvoje djece je u lošem zdarvstvenom stanju i sa promrzlinama primljeno u KBC u Nišu, a sa njima se nalaze i radnici knjaževačkog Centra za socijalni rad.


Izvor: Beogradski mediji