Beogradski maraton – trase kojima će trčati takmičari

Beogradski maraton – trase kojima će trčati takmičari

Beogradski maraton održaće se u subotu, 21. aprila, a učesnici će imati priliku da se okušaju u tri discipline – Trci zadovoljstva od pet kilometara, polumaratonu od 21,1 kilometar i maratonu na trasi od 42,195 kilometara. Trka zadovoljstva je manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana, a pravo učešća imaju svi koji to žele.

Start trke je u 10.15 sati na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Trga Nikole Pašića, ispred Narodne skupštine Republike Srbije, i trči se Bulevarom kralja Aleksandra, Branka Krsmanovića, Žičkom ulicom, Cara Nikolaja II, Makenzijevom, Slavijom i Kralja Milana, dok je cilj na Terazijama.

Pravo učešća u polumaratonu imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja. Start trke je u deset sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske i trči se Beogradskom, Slavijom, Nemanjinom, Balkanskom, Ulicom Gavrila Principa, Brankovom, Bulevarom Nikole Tesle i Džona Kenedija.

Trka će ići dalje Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevarom umetnosti, Bulevarom Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, potom preko Mosta na Adi, pa Ulicom antifašističke borbe, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom ulicom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije, a cilj je ispred hotela "Moskva".

U maratonu pravo učešća imaju svi građani stariji od 18 godina, a start trke je u deset sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske.

Trasa je ista u delu kao kod polumaratona do Bulevara Mihajla Pupina, kada se nastavlja Bulevarom Nikole Tesle, Karađorđevom ulicom, Glavnom u Zemunu, potom Bežanijskom ulicom na Tošin bunar, Pariske komune, pa Bulevarom maršala Tolbuhina i Otona Župančiča.

Trasa potom ide Ulicom narodnih heroja, Bulevarom Milutina Milankovića, Tošinim bunarom, Zemunskom, Vojvođanskom ulicom, Dr Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Dušana Vukasovića, Evropskom, Gandijevom i Ulicom Jurija Gagarina, Omladinskih brigada.

Maratonci će trčati Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Crvene armije, Jurija Gagarina, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana i potom na Terazije, jer je cilj ispred hotela "Moskva".


Izvor: RTS/Tanjug