Bijeljina: Uhapšen Zdenko Bajo ujak pok. Ivone Bajo (8)

Bijeljina: Uhapšen Zdenko Bajo ujak pok. Ivone Bajo (8)

Jutros je u Bijeljini uhapšen Zdenko Bajo iz Bijeljine, ujak pokojne osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo koja je nastradala 23. jula 2009. godine pod okolnostima koje i dan danas negiraju Ivonina majka, ujak Zdenko i porodični advokat Duško Tomić.

Foto: forum.pravosuđe.ba

Okružno tužilaštvo u Bijeljini je dalo svoj konačan sud o ovom slučaju tvrdeći da je Ivona stradala prilikom pada sa bicikla, tako što joj je metalna žica sa korpe bicikla povrijedila krvni sud na grudima, što je izazvalo krvarenje u disajnim putevima a potom i gušenje.

Foto: source.ba

Porodica pokojne djevojčice i advokat Tomić su prikupili nekoliko dokaza koji, navodno, osporavaju zvaničnu verziju OJ Tužilaštva Bijeljina, tvrdeći da su institucije Republike Srpske opstruisale istragu ovog ubistva (po njima) i od tada traje borba na relaciji porodica Bajo sa jedne strane a sa druge institucije Republike Srpske. Izgleda da je ta borba danas kulminirala hapšenjem Zdenka Baje, ujaka pokojne Ivone?

Foto: dnevno.ba

Saopštenjem za javnost se obratio i “Pokret Treći blok”. U njihovom saopštenju stoji da je taj Pokret pružio podršku Zdenku Baji i da su u petak devetog marta ove godine pokušali razgovarati sa nadležnima u Centru javne bezbijednosti Bijeljina a da su ih pripadnici MUP-a RS pokušali “isprovocirati i natjerati da napravimo pogrešku da bi imali razlog da nas hapse”.

Novi razgovor na temu navodne opstrukcije istrage je bio zakazan za danas u devet časova. Međutim, jutros je usledilo hapšenje Zdenka Baje.  

 

Izvor: Saopštenje "Pokret Treći blok"/Infomedia Balkan