Bjork obožavaocima poklanja novac uz novi album

Bjork obožavaocima poklanja novac uz novi album

Popularna islandska umjetnica Bjork poznata je po implementaciji novih tehnologija prilikom turneja ili objavljivanja novih pjesama. U svojoj prošlogodišnjoj svjetskoj turneji omogućila je fanovima da posjete njen dom preko VR headseta, a s novim albumom “Utopia” odlučila ih je nagraditi kriptovalutom.

Svi koji kupe album “Utopia” dobit će 100 Audiocoina koji predstavljaju kriptovalutu koja je nastala za potrebe muzičke industrije. Vrijednost jednog Audiocoina je blizu 0.19 dolara.

“Dok će biti jako zanimljivo pratiti kako kripto zajednica odgovara na album, ‘Utopia’ ujedno prvi put otvara vrata korisnicima kriptovalute”, kazao je Kevin Bejkon direktor kompanije Blockpool koja sarađuje s Bjork.

Nakon kupovine albuma “Utopia”, fanovi Bjork će putem interneta imati šansu zaraditi dodatne Audiocoine koje će moći koristiti za kupovinu drugih sadržaja, karata za koncerte i slično. Bjork sigurno doprinosi razvoju modernih internet platformi, iako mnogima još nije u potpunosti jasno kako će u praksi izgledati kupovina s kriptovalutom.

Nove pjesme Bjork donose priče o ponovnom otkrivanju velike ljubavi, ali u duhovnom smislu, što je svojstveno za ovu islandsku umjetnicu.


Izvor: Klix