Bratunac – Krvava Miljanova bajka: Otac ubio petomjesečnog sina

Bratunac – Krvava Miljanova bajka: Otac ubio petomjesečnog sina

Kako saznaje Infomedia Balkan, od svojih izvora iz MUP-a Republike Srpske, danas su pripadnici Policijske stanice Bratunac uhapsili lice sa inicijalima (Z.M.), prema saznanjima Infomedia Balkan riječ je o Zoranu Miloševiću (28), iz Bratunca koji se sumnjiči da je, prema Krivičnom zakonu Republike Srpske, izvršio teško ubistvo. 

Miloševiću će biti stavljeno na teret da je u ranim jutarnjim časovima, u nedjelju 24. marta ove godine, u porodičnoj kući u selu Zagoni opština Bratunac, u kojoj je živio sa nevjenčanom suprugom (S.M.), fizički napao svog sina (M.M.), prema saznanjima Infomedia Balkan dječakovo ime je Miljan a nosi majčino prezime, i nanio mu teške povrede u predjelu glave. 

Milošević je malom Miljanu povrede nanio tako što ga je prvo uzeo iz njegovog krevetca i onda bacio na krevet na kome je ležala dječakova majka, te nakon toga dječaku starom pet i po mjeseci (rođenom 10.10.2018. godine) u predjelu glave nanio više udaraca tupo-tvrdim predmetom od kojih mu je na više mjesta popucala kost lobanje.

Dječak je zbog povreda prevezen u Dom zdravlja Bratunac, odakle je odmah upućen u Bolnicu Zvornik a odatle hitno prebačen u UKC Tuzla, gdje je 03. aprila, u 11 časova preminuo. Zbog nasilne smrti je zatražena obdukcija tijela pokojnog Miljana, jer je slučaj prijavljen od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja u Bratuncu kao sumnja u nasilje u porodici. Tako da je tek danas u Okružno tužilaštvo Bijeljina stigao obdukcioni zapisnik iz koga se vidi da je u pitanju ubistvo djeteta.

Prema informacijama Infomedia Balkan naređeno je lišavanje slobode i privođenje osumnjičenog Zorana Miloševića postupajućem tužiocu Okružnog tužilaštva u Bijeljini zajedno sa Izvještajem o krivičnom djelu.

Postupajući tužilac će ispitati osumnjičenog i najvjerovatnije predložiti pritvor? Infomedia Balkan saznaje da je osumnjičenom Miloševiću prije dvije godine, od strane Osnovnog suda u Srebrenici, „oduzeta poslovna sposobnost“, pa će postupajući tužilac najvjerovatnije odrediti da se izvrši vještačenje osumnjičenog u odgovarajućoj specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi?

Infomedia Balkan saznaje i da je majka pokojnog Miljana već smještena u jednoj takvoj zdravstvenoj instituciji.

Prostor Balkana je poslednjih godina zapljusnut samoubistvima i ubistvima svih mogućih vrsta i kategorija. Tako da i ovaj, još jedan zločin nasilja u porodici nije ništa novo. 

Do sada nigdje i nikada u Evropi viđeni kriminal i korupcija, državne institucije u rukama mafije, masovno iseljavanje stanovništva i na sve strane smrt u raznim oblicima i vidovima, osnovne su karakteristike života, danas na Balkanu.

 
Foto naslovna: Nezavisne novine
Izvor: Infomedia Balkan