Britanski MI 6 sa Milom Đukanovićem pali Sandžak - Sulejman Ugljanin obavlja prljave poslove za MI6

Britanski MI 6 sa Milom Đukanovićem pali Sandžak - Sulejman Ugljanin obavlja prljave poslove za MI6

Agenti britanske obaveštajne službe MI6, koji deluju u Crnoj Gori, stoje iza najnovijih dešavanja u Sandžaku. Cilj akcije je destabilizacija Balkana, pre svega Srbije, a u Sandžaku, nakon Kosova, planiraju da otvore novo žarište. Upravo zato je i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, da, po instrukcijama pomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku, piše crnogorska Borba pozivajući se na saznanja u obaveštajnim krugovima.

Marko Nicović, nekadašnji direktor beogradske policije, ove navode ocenjuje kao tačne i krajnje upozoravajuće, a i Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, kaže da je jasno da ovo nije Ugljaninova lična inicijativa, već da ima mentore spolja.

Sandžak geostrateški važan

Crnogorska Borba navodi da je za otvaranje problema u Sandžaku zainteresovan i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više frontova u Srbiji otvori kako naše rukovodstvo ne bi moglo da se bavi problemima srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Agenti MI6 već nekoliko meseci pripremaju teren za destabilizaciju Balkana. Vlasti u Podgorici su im pružile svu logistiku i intenzivno preko svojih službi pomažu u ostvarenju plana. Republika Sandžak je projekat MI6. Za ostvarivanje tog plana zvanična Podgorica pomaže Ugljaninu, zasad ispod žita, ali poznato je da su Ugljanin i Đukanović stari saveznici - citira Borba svoj izvor.

Zukorlić za Kurir kaže da je on već rekao da ovo što radi Ugljanin nije njegova lična inicijativa, već da za to ima svoje mentore vani.

- Sandžak je geostrateški, geopolitički jako bitna tačka - kaže Zukorlić i dodaje:
- Niti je slučajan tajming, niti su slučajne formulacije tipa "samoopredeljenje", "šovinistička neman". Ili se skreće pažnja sa završnice pregovora o Kosovu, ili se najavljuje otvaranje novog, sandžačkog pitanja nakon zatvaranja kosovskog pitanja.

Očekujem eskalaciju

Prema rečima Marka Nicovića, Englezi rade na destabilizaciji Srbije, a Sandžak je izabran jer je sledeće žarište posle Kosova.

- Ugljanin je izabran jer ima dosta kompromitujućeg materijala protiv njega. On je 1991. naoružavao ljude po Sandžaku, pobegao u inostranstvo, a da bi se vratio, dao je DB spisak ljudi koji su kupovali oružje. Ovo što Ugljanin radi, eskaliraće - pre dve decenije je naoružavao Bošnjake, sad naziva Srbiju fašističkom zemljom. On sprovodi kosovski scenario - prvo isprepada Srbe, kao, ja sam ovde vlast, pa onda Srbi uplašeni sami krenu da se iseljavaju. Nije naivna priča - kaže Nicović.

 

Izvor: Kurir.rs