Čestitka Medvedeva Vučiću, za viši nivo saradnje

Čestitka Medvedeva Vučiću, za viši nivo saradnje

Predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev uputio je premijeru Aleksandru Vučiću novogodišnju i božićnu čestitku u kojoj izražava uverenje da će dve zemlje tokom 2017. godine praktičnu saradnju zajedničkim naporima podići na kvalitativno novi nivo, ističući da to u potpunosti odgovara dugoročnim interesima naših zemalja.


Čestitku Medvedeva Vučiću je uručio ruski ambasador Aleksandar Čepurin, a srpski premijer izrazio je veru da će u nastupajućoj godini prijateljstvo Srbije i Rusije dati još više blagodeti narodima dveju zemalja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"U odlazećoj godini, rusko-srpski odnosi zasnovani na trajnim tradicijama prijateljstva, dinamično su se razvijali. Nastavljena je realizacija velikih zajedničkih projekata u ključnim oblastima. Jačale su kulturne, naučne i humanitarne veze", istakao je Medvedev u čestitki.

"Želim Vam, poštovani gospodine predsedniče Vlade, dobro zdravlje, blagostanje i uspeh u obavljanju Vaše odgovorne dužnosti, a građanima Srbije - mir i prosperitet", navodi se u čestitki ruskog premijera Medvedeva.

Premijer Vučić je ruskom narodu, državnom i vojnom rukovodstvu Ruske Federacije, kao i ambasadoru Čepurinu, poželeo da u miru dočekaju Novu godinu i proslave božićne praznike, uz veru da će u nastupajućoj godini prijateljstvo Srbije i Rusije dati još više blagodeti narodima dveju zemalja, navodi se u saopštenju

 

Izvor: TANJUG