Čipi iz grupe Osvajači odbio da bude pjevač Ajron Mejdena

Čipi iz grupe Osvajači odbio da bude pjevač Ajron Mejdena

Pjevač grupe Osvajači, Zvonko Pantović Čipi, imao je priliku da postane svjetska zvijezda. Naime, početkom devedesetih godina dobio je ponudu da bude član britanskog rok sastava Ajron mejden.

Nakon što je Brus Dikinson izašao iz grupe i započeo solo karijeru, vođu benda iz Kragujevca Britanci su pozvali na kasting za novog pjevača Ajron Mejdena.

“To je bilo 1993. godine. Nije bilo šanse da otputujem u London. Em što sam bio klinac, em što je tada situacija u Jugoslaviji bila užasna. Jedva sam s bendom mogao da odem do Grčke, a ne da dobijem vizu za Englesku”, prisjetio se Čipi i objasnio kako je uopšte dobio poziv za kasting za čuveni britanski bend.

“Neki fanovi su, kada su čuli da Ajron mejden traži novog pjevača, poslali moje ploče i demo snimke. Dobio sam poziv od njihovog menadžmenta, željeli su da dođem. Ali ja nisam mogao da odem, jednostavno, bilo je ratno stanje, nije bilo moguće”, kaže on.

Pjevač dodaje da mu je ponekad žao što se sve tako odigralo.

“Bitno je da sam imao priliku. Ko zna šta bi se desilo na audiciji, možda sam mogao da uđem u uži krug, ili da ne uđem. Ali sve se dešava s razlogom i ja sam zadovoljan onim što sam postigao. Lijepo je kada čuješ o sebi neki urbani mit, prija ti, naročito kada to možeš da potvrdiš i kažeš da je istina”, završava Čipi.

Dikinson se u grupu vratio 1999. godine.


Izvor: kurir.rs