Danas komemoracija i sahrana Nebojše Glogovca (Foto-Video)

Danas komemoracija i sahrana Nebojše Glogovca (Foto-Video)

Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Opelo u Crkvi Sv. Nikole počinje u 14 časova, a pre toga biće održana komemoracija ovom velikanu srpskog glumišta, koja počinje u 11 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Jedan od govornika na komemoraciji biće Voja Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije i kolega Nebojše Glogovca.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak, 9. februara na pulmologiji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.

 Foto: Marko Đoković/RAS Srbija

"Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

VIDEO:

Nebojša Glogovac  Kako se postaje šampion

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.
Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

 

Foto naslovna: Marko Đoković/RAS Srbija Nebojša Glogovac

Video: YouTube

Izvor: Blic