Danas sve više muškaraca ima ove probleme u seksu

Danas sve više muškaraca ima ove probleme u seksu

Po nekim statističkim podacima koji se stalno provlače u poslednjim istraživanjima, prosečan seks traje maksimum deset minuta. Istraživanja su pokazala da sve veći broj muškaraca ima problema s erekcijom, u tom slučaju prosečno trajanje erekcije, odnosno seksualnog odnosa je četiri minuta. Iako je to sve češći problem muškaraca, žene u većini slučajeva ne znaju da se nose s tim.

Otkrivamo vam razloge zašto dolazi do problema sa erekcijom kod vašeg partnera, kako mu možete pomoći i što treba da uradite u toj situaciji.

Prekratki seksualni odnos može da utiče na muški ego, međutim može da napravi i veću emocionalnu štetu, poput teskobe i gubljenja samopouzdanja te uticati na odnos između partnera.

Zdrav seksualni odnos osnova je svake zdrave veze, pa tako predstavlja jedan od osnovnih ljudskih potreba. Takođe dobra seksualna veza pruža osećaj međusobne sreće.

UZROCI PROBLEMA SA EREKCIJOM

Mnogi su razlozi zašto muškarci ne mogu da postignu erekciju ili je održe dovoljno čvrstom. Problemi sa erekcijom mogu biti izazvani fiziološkim i psihološkim razlozima. Međutim psihološki razlozi su mali deo, dok su ostali većinom fiziološki.

Tako postoji čitava lista faktora koji utiču na seksualni nagon kod muškaraca i koji mogu da umanje muški libido, a neke od njih su: depresija, umor, alkohol, dijabetes, pušenje, neželjeni efekti lekova, problemi dotoka krvi u penis, hormonski poremećaj, navodi zena.blic.rs.

ŠTA URADITI AKO NE OSTVARI EREKCIJU?

Seksualni odnos zahteva vašu i njegovu potpunu opuštenost i koncentraciju pa se nikako ne sme "obavljati navrat-nanos". Opustite se, napravite atmosferu po vašoj meri, ali ako on svejedno ne uspe da doživi orgazam ili erekciju, evo što treba da preduzmete:

Ne prihvatajte to lično i ne krivite sebe jer njegova erekcija ne zavisi samo od toga jeste li ga dovoljno uzbudili, i nikako nemojte da paničite!

Potrudite se da izbegnete da on počne da paniči. Pružite mu podršku jer je to najvažnija stvar koja mu je u datom trenutku potrebna.

Dajte mu do znanja da mu vijagra nije potrebna jer je on vaš najpoželjniji čovek, vaš pravi muškarac.

Budite dodatno nežni prema njemu pa mu ponovite da ga volite, zagrlite ga i poljubite. Možete nežno da ga izmasirate.

Ako želite možete da mu pružite malo oralne akcije, čisto onako, radi opuštanja, naravno ukoliko želi.

Sa osmehom ga zagrlite i predložite: "Hajde da probamo ponovo!"

Možete ga takođe zamoliti da on vas dovede do orgazma prstima ili oralno. To bi moglo da ga "probudi".

Nikada, ali ama baš nikada čak ni u najgoroj svađi, nemojte da ga podsećate na njegov neuspeh. 

Takođe se nikada nemojte smejati tome, ni pričati to svojim prijateljicama – šta se dogodilo u krevetu ostaje u krevetu, piše Female.


Izvor: Female