Darko Miličić se vraća na parket

Darko Miličić se vraća na parket

Jedan od najvećih srpskih talenata koji je prerano, u 28. godini, stavio tačku na profesionalnu karijeru, poslije bezmalo sedam godina koliko je prošlo od rastanka s njegovim posljednjim NBA timom Bostonom, ponovo će biti na košarkaškom terenu.

Drugi pik sa drafta iz 2003. zaigraće za ekipu “I come to play” koja se takmiči u Drugoj muškoj regionalnoj ligi Srbije, čiji su članovi još nekolicina bivših reprezentativaca Branko Cvetković, Jovo Stanojević, zatim basketaški reprezentativac Dušan Bulut, Dragan Ćeranić…

Bolje upućeni u košarkaška zbivanja u Novom Sadu znaju da grupa nekadašnjih profesionalaca već izvjesno vrijeme za svoju dušu igra “pet na pet”.

– Drago mi je što ćemo moći da pomognemo da mladi stasaju i što akcija ima prije svega humani karakter. Naravno, potrudićemo se svi da napravimo i takmičarski rezultat. Polako… – rekao je Miličić za sajt “Basketballsphere”.

S obzirom na to da je Darkov trenutno posljednji tim bio Boston, bila je neophodna ispisnica iz SAD. Ali i to je stiglo, tako da je nekadašnji srpski reprezentativac registrovan za novi klub.

Ljubiteljima košarke sada ostaje da sačekaju prvo kolo…

 

Izvor: mozzartsport.com