Demonstrant koji je tukao francuske policajce je bivši bokser i državni prvak (Video)

Demonstrant koji je tukao francuske policajce je bivši bokser i državni prvak (Video)

Ceo svet priča o Kristofu Detanžeu, bivšem francuskom bokseru, koji je, sada kao deo grupe "Žuti prsluci", tokom protesta proteklog vikenda doslovno pretukao jedog policajca.

Detanže je u bokserskoj karijeri zabeležio 18 pobeda i četiri poraza i bio šampion Francuske u poluteškoj kategoriji za 2007. i 2008. godinu.

On je demonstrirao svoju zavidnu tehniku ali i hrabrost, pošto je "goloruk" krenuo u obračun sa žandramima u punoj opremi i, uslovno rečeno, dobio taj duel.

Ubrzo nakon toga je priveden (mada se može čuti i da se sam predao policiji), da bi se potom oglasio u francuskim medijima.

"Reagovao sam pogrešno i u ljutnji, ali posledice suzavca osećali smo moja supruga, moj prijatelj i ja. Uvek mi 'mali ljudi' nastradamo", rekao je bivši bokser i dodao da on protestuje jer je zabrinut za penzionere i budućnost svoje dece.

Detanže je otkrio da je učestvovao u svih osam do sada organizovanih skupova.

Pokret "Žuti prsluci" počeo je proteste 17. novembra i to zbog poreza na gorivo.

Skuplja se novac za junaka protesta

Potez Detanžea oduševio je protestante širom Franucuske, koji su brzo organizovali i već skupili preko 115.000 evra kao pomoć za Detanžea.

Ta akcija je pokrenuta na jednom od sajtova koji se bave prikupljanjem novca za projekte ili pomoć, a popularnost Detanžea velika je i na društevnim mrežama, gde se broj lajkova za grupe koje pružaju podršku ovom "junaku" već meri haljadama.

VIDEO:


Izvor: RTS