Dodik će uskoro poklopiti i Bijeljinu - Sve po receptu iz Doboja - Mićić: Neću u SNSD

Dodik će uskoro poklopiti i Bijeljinu - Sve po receptu iz Doboja - Mićić: Neću u SNSD

Politička situacija u Bijeljini uskoro bi mogla postati veoma zanimljiva, a prema najavama Milorada Dodika, veoma brzo ćemo gledati sličan scenario kao u Doboju.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik najavio je da bi uskoro moglo doći do političke prekompozicije u Bijeljini, po uzoru na ono što se dešavalo u Doboju, kada se skoro cijeli SDS utopio u SNSD. 

“Opozicija je u parlamentarnom smislu ostala na marginama. Sa druge strane, u međuvremenu su izgubili nekoliko važnih centara, kao što je Doboj koji je u političkom smislu sada integrisan i funkcioniše u okviru SNSD-ove strukture. Veoma brzo će se nešto slično desiti i u Bijeljini. U Bijeljini će se prekomponovati politička situacija. S tim će opozicija postati još marginalnija. Kad se tome doda i činjenica da će morati da napuste mjesta na zajedničkom nivou koja su im davala određenu snagu i vjetar u leđa, njihova će uloga biti još beznačajnija”, rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Prvi čovjek bijeljinskog SDS-a Mićo Mićić u izjavi za BUKU nije želio ni demantovati ni potvrditi da bi se u ovom gradu moglo dogoditi nešto slično kao u Doboju. Ipak, on je bio jasan u svom odgovoru po pitanju mogućnosti prelaska u SNSD.

“Ako misliš da ću ja preći u SNSD i napustiti SDS, neću sigurno. To odmah napiši. Neću sigurno. Radije idem u penziju i političku i ovako. A uvijek sam htio sarađivati sa svima i sarađivaću i dalje”, rekao je kratko Mićić.

Na naše insistiranje da nam objasni kako on vidi tu saradnju o kojoj govori i da li je bilo nekih razgovora sa Dodikom ili drugim ljudima iz SNSD-a, samo nam je odgovorio:

“Rekao sam ti dovoljno i nemoj me više ništa pitati.”

Odgovor o tome šta se dešava u Bijeljini i da li bi mogli očekivati novi “Doboj” potražili smo i kod predsjednika bijeljinskog SNSD-a Nedeljka Ćorića.

On nam je rekao da ne bi bilo nemoguće da dođe do koaliranja koja u ovom trenutku izgledaju neprirodno. 

“Normalno je da u ovom trenutku svi hoće da budu uz pobjednike i osiguraju svoju političku budućnost, posebno na lokalnom nivou, gdje mnoge političke organizacije idu na sigurno. I ne bi bilo nemoguće da dođe do nekih koaliranja koja danas djeluju neprirodno. SNSD se u Bijeljini etablirao kao najozbiljnija politička organizacija koja na predstojećim lokalnim izborima ima najveću šansu da konačno dobije svog gradonačelnika. I mi smo spremni da sarađujemo sa svima. Nakon što napravimo dogovor sa koalicionim partnerima, pozvaćemo sve političke subjekte da nam se priključe i da napravimo jednu široku koaliciju i da sa tim timom idemo u izbore”, kaže Ćorić.

Ipak, on nije želio da bude konkretan u svom odgovoru na pitanje da li će se u tom timu naći i bijeljinski SDS.

“To nije odluka na SNSD-u. Prvenstveno je tu odluka na SDS-u. Ne mislim da bi ova stranka mogla biti tu, ali neke frakcije iz SDS-a da. Posebno jer oni imaju problem na lokalu i izvjesno je nastajanje nekih frakcija unutar stranke”, rekao je Ćorić i dodao da svi politički akteri treba zajedno da rade za građane. 
 
Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks