Dodik Incku: -Šta ćeš ti ovdje- Incko Dodiku: -Ja sam Tito-

Dodik Incku: -Šta ćeš ti ovdje- Incko Dodiku: -Ja sam Tito-

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom bio je danas u Sarajevu domaćin božićnog prijema koji je upriličen u zgradi Mitropolije.

Ovom prijemu prisustvovala je vodeća garnitura Republike Srpske i SNSD-a sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom na čelu.

Prethodno je Klub zastupnika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zatražio pauzu od sat vremena kako bi otišli na božićni prijem.

Tako su se na ovom prijemu pored Dodika mogli vidjeti predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, poslanik u Zastupničkom domu PSBiH Nenad Nešić. U ovom društvu je bio i Mlađen Božović, kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice zbog čijeg imenovanja se trenutno lome koplja na političkoj sceni. Prijemu je prisustvovao i potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

Takođe, gost prijema je bio i ruski ambasador Petar Ivancov. Zanimljivo je da se na ovom prijemu pojavio i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je imao kratak susret i s Dodikom s kojim je, praktično, na ratnoj nozi.

Dodik je, naime, nakon što je ugledao Incka upitao "Šta ćeš ti ovdje", a on mu je odgovorio "Ja sam Tito", što je nasmijalo sve prisutne.
 
Dodik, naime, već duže u svojim javnim istupima omalovažava Incka, a posebno zbog njegovih nastupa u Savjetu bezbjednosti UN-a.

Zbog njegove izjave da entiteti nisu države, bez obzira na to koliko neko tvrdio suprotno, kao i na to da proslavljanje Dana RS 9. januara pokazuje očigledno nepoštovanje vladavine prava i otvoreno nepoštovanje sudskih odluka, reagovala je i Vlada RS koja je najavila da će mu u izvještaju za UN posvetiti čitavo poglavlje.

Izvor: klix.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks