Dodik krivac zašto nema Srba u UO CB BiH

Dodik krivac zašto nema Srba u UO CB BiH

Najveću odgovornost zašto danas nema Srba u Upravnom odboru Centralne banke BiH (UO CB BiH) snosi srpski član Predsjedništva BiH koji se ponaša kao isključivo SNSD-ov član Predsjedništva BiH.

Kazao je ovo član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica reagujući na Dodikove izjave o nemogućnosti popunjavanja srpskih mjesta u UO CB BiH.

"Ljubiša Vladušić i Trivo Marinković smijenjeni su na prijedlog Milorada Dodika samo iz jednog razloga, zato što nisu članovi SNSD. Dakle, smijenjeni su na nezakonit način i Dodik je po ko zna koji put pokazao da on ne bira koliku će štetu napraviti Republici Srpskoj i srpskom narodu kada treba da ostvari neku svoju ili partijsku korist", poručio je Govedarica, saopšteno je iz SDS-a.

On kaže da srpski član Predsjedništva BiH ima potrebu da "manipuliše i da krivicu prebacuje na bošnjačkog člana Predsjedsjedništva BiH, kome je, usput dobro došlo da se u ovom slučaju ponaša kao krajnji legalista".

"Smatram da bi bilo krajnje korektno da Predsjedništvo BiH upozna javnost sa prijedlogom odluke o razrješenju srpskih članova Upravnog odbora Centralne banke BiH i kompletno obrazloženje sa svim opravdanim razlozima za smjenu Vladušića i Marinkovića iz koje će biti vidljivo zašto i zbog čega je Dodik tražio njihovu smjenu", istakao je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS pozivao je Sud BiH da ovaj predmet za koju je već izrekao privremenu mjeru stavi u svoje prioritete kako bi se problem što prije riješio.

"Nedopustivo da Upravni odbor Centralne banke donosi bilo kakve odluke bez srpskog naroda. Jedino na taj način će se ispraviti ova politička glupost za koju je odgovoran isključivo Milorad Dodik", zaključio je Govedarica.

Izvor: vijesti.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks