Dodik lovi balkanske špijune - Zamislite, u Banjaluci se ambasadori sastaju sa opozicijom (Video)

Dodik lovi balkanske špijune - Zamislite, u Banjaluci se ambasadori sastaju sa opozicijom (Video)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, a da takav centar postoji i u Banjaluci.

“Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti /oko 18 miliona KM/ za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacije, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara”, rekao je Dodik gostujući na RTS u emisiji “Upitnik”.

Dodik je naveo da u Sarajevu postoji obavještajni centar koji čine stranci i oni iz obavještajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet.

“Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog uticaja u Sarajevu Podgorici i Tirani. To su tri centra na Balkanu. Ovdje u Beogradu, vjerovatno, djeluje neki skriveni koji se ne može još razotkriti, ali znamo o tome”, naveo je Dodik.

On je dodao da i u Banjaluci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti.

“Mi nemamo, nažalost, obavještajnu službu, jer je i ta nadležnost oteta i nezakonitim odlukama visokih predstavnika premještena na nivo BiH, gdje je stvorena obavještajna služba koja sve vrijeme radi protiv Srpske i Srbije”, rekao je Dodik.

Komentarišući donošenje “Programa reformi”, Dodik je rekao još jednom da to nije Godišnji nacionalni plan nego program reformi koji ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

“Mi smo se dogovarali sa ambasadorima zemalja Kvinte, koje je vodio američki ambasador. Oni su rekli nije to Akcioni plan i nije osnova ni za kakve NATO integracije”, rekao je Dodik.

Citirajući američkog ambasadora, Dodik kaže da mu je rekao:

“Mi smo u tijesnoj vezi sa NATO-om. Ovo će se zvati onako kako se zove i neće biti osnova ni za kakve integracije. Šta sad ja, može mene da prevari američki ambasador”, rekao je Dodik.

Upitan zašto je Bakir Izetbegović rekao da je deblokiran put u NATO i zašto vam se zahvalio jer ste, kako je rekao, imali snage da to učinite, Dodik je rekao:

Pusti Bakira. To je blefiranje, zovite me za dvije godine pa pitajte jeli bio u pravu nemojte me sad pitati. Lažov jedan najobičniji! Kakvo deblokiranje nije ni bio na toj sjednici, nije mogao ni da čuje američkog ambasadora i ostale ambasadore Kvinte. Ja sam imao priliku da sa njima razgovaram. Poslaću vam stenogram da vidite”, rekao je Dodik.

VIDEO:

 

Izvor: istinito.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks