Dodikovo dodvoravanje Trampu američki mediji nazvali plagijatom (Video)

Dodikovo dodvoravanje Trampu američki mediji nazvali plagijatom (Video)

Nedavno pismo podrške, američkom predsjedniku Donaldu Trampu, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, medijski servis "Glas Amerike" okarakterisao je kao "Dodikovo dodvoravanje Trampu" u cilju ukidanja sankcija, uz nove optužbe da je čak jedan dio u pismu "plagijat".

"... Izražavam punu podršku predsjedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima...", dijelovi su pisma koje je Dodik uputio Trampu, a koje prenosi američki medijski servis "Glas Amerike".

Istaknuti su dijelovi pisma, koji su, kako je navedeno, plagijat jer je te riječi ranije izgovorio američki predsjednik Donald Tramp:

"Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama".

Ova Dodikova rečenica iz pisma je, kako navodi Glas Amerike, plagijat, jer je to Tramp izgovorio 24. septembra ove godine.

U prilogu se konstatuje da Dodik i njegovi saradnici odavno pokušavaju da se dodvore Trampovoj administraciji i podsjeća da je Željka Cvijanović "čekala na recepciji Trampovog hotela i molila funkcionere za sliku", dok je Marinko Umićević, Dodikov savjetnik, pokušavao da pokloni cipele Melaniji Tramp...

Američki servis tvrdi da Trampova administracija ignoriše te pokušaje dodvoravanja ili produžuje sankcije Dodiku i njegovim saradnicima... 

"Politika SAD prema BiH se ne mijenja, bez obzira koliko novca ili truda SNSD uloži na lobiste, poklone ili pohvale", zaključuje Glas Amerike.

Sankcije Miloradu Dodiku uvedene su u vrijeme bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, a one su produžene od strane Trampove administracije, koja je uvela sankcije i Nikoli Špiriću i njegovoj porodici.

VIDEO:

 

Izvor: Glas Amerike (VOA)

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks