Dok Dodik kupuje helikoptere i troši na mitinge i gluposti, bolnice u kolapsu

Dok Dodik kupuje helikoptere i troši na mitinge i gluposti, bolnice u kolapsu

U Republici Srpskoj uvijek ista priča. Dok bolnice u manjem bh. entitetu grcaju u dugovima, predsjednik RS-a Milorad Dodik naručuje helikoptere, plaća basnoslovno skupe stranačke derneke, razbacujući se novcima građana

Najveći gubitak ima Univerzitetski klinički centar Banjaluka od 19,4 miliona KM, odnosno dva miliona maraka veći gubitak u odnosu na godinu prije.

Bolnica u Doboju je drugi najveći gubitaš među javnim bolnicama sa gubitkom od 5,4 miliona maraka. Gubitak je smanjen za oko 200.000 KM. Iza je odmah bolnica u Bijeljini, koja je u finansijskom izvještaju prikazala neto gubitak od 3,6 miliona maraka. Trebinjska bolnica je ostvarila 1,4 miliona maraka gubitka u prošlogodišnjem poslovanju, a koji je godinu prije bio oko 1,6 miliona KM.

Na petom mjestu je bolnica u Istočnom Sarajevu sa 1,1 miliona maraka minusa, koji je u 2016. godini iznosio 1,4 miliona maraka. Bolnica u Gradiški ima oko milion maraka neto gubitka i smanjen je za oko 100.000 maraka. 

Zvornička bolnica je jedina u 2016. godini poslovala sa dobiti, ali je 2017. godini imala gubitak od 622.269 maraka.

Gubitak bolnice u Nevesinju iznosi gotovo 300.000 KM, a godinu pre je iznosio oko 45.000 maraka. Najmanji gubitak u poslovanju ostavrila je prijedorska bolnica – 224.527 KM, i značajno je smanjen u odnosu na godinu prije kada je iznosio oko 1,2 miliona maraka.

Bolnice u Republici Srpskoj su prošle godine zapošljavale ukupno oko 5.800 zaposlenih, piše Srpskainfo.

U Republici Srpskoj uvijek ista priča. Dok bolnice u manjem bh. entitetu grcaju u dugovima, predsjednik RS-a Milorad Dodik naručuje helikoptere, plaća basnoslovno skupe stranačke derneke, razbacujući se novcima građana.

 
Izvor: Slobodna Bosna (SB)