Đoković je bolestan, a nije toga ni svjestan: Švajcarski ljekar dao mračnu dijagnozu

Đoković je bolestan, a nije toga ni svjestan: Švajcarski ljekar dao mračnu dijagnozu

Novak Đoković je potpuno van forme, prvi put se dogodilo da u prvih 10 mečeva u sezoni nema više pobjeda od poraza. Njegov skor je za sada 5-5.

Povreda, pa operacija lakta, samo su jedni od razloga njegovog pada, koji se u teniskom svijetu analizira sa svih aspekata.

Tako je švacarski stručnjak Jorg Hosli, koji radi na Institut za nutricionističke dijagnoze, utvrdio da je srpski teniser "bolestan" te da hitno mora da promijeni način ishrane. 

"Kada sam čuo za njegov plan da u potpunosti promijeni ishranu i odmah sam se zapitao koliko će izdržati. Već sad se vide posljedice. On boluje od ortoreksije, koja dolazi od naizgled zdrave ishrane i upravo zbog toga nije svjestan posljedica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega", rekao je Hosli.

Švajcarac je dao vrlo opasnu dijagnozu.

"Đoković je na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam. S vremenom se osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada i imunitet... Ne znam kakve su njegove nuspojave, ali osobe koje boluju od toga sve su podložnije stresu, sve manje spavaju, a kasnije mogu da spavaju samo uz pomoć ljekova. Takve osobe znaju izgubiti povezanost s prijateljima, pasti u depresiju pa čak imaju i samoubilačke misli", kazao je on.


Izvor: Sportski portali