Đoković posle velike borbe nadigrao Nišikorija

Đoković posle velike borbe nadigrao Nišikorija

Đoković – Nišikori 2:0 (7:5, 6:4). Novak Đoković je uspeo da savlada Japanca Keija Nnišikorija i plasira se u drugo kolo mastersa u Madridu, gde ga očekuje bolji iz meča u kome se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.

Sjajan meč, velika borba i na kraju pobeda našeg tenisera koja ohrabruje. Novak je pokazao da je njegova forma u usponu. Iako je u njegovoj igri primetan nedostatak mečeva, strpljivom i koncentrisanom igrom polako je gradio poene i uspeo da dođe do pobede.

Velika borba u prvom setu. Nišikori je prvi doša do brejka prednosti. Novak uspeva da vrati brejk. Potom se vodila velika borba oba tenisera su se u par navrata izvlačila na svoj servis, da bi u finišu meča Đoković prešao u ofanzivu.

Prvo je u desetom gemu propustio dve set lopte na servis protivnika, da bi mu u 12. gemu to pošlo za rukom i novim brejkom rešio set u svoju korist - 7.5.

Iscrpljujuća borba nastavljena je i u drugom setu. Prva tri gema igrana su na razliku, a trajala su 17 minuta, u prvom je protivnik propustio brejk šansu, ipak teniseri su uspeli da sačuvaju svoje servise.

Usledio je nešto mirniji period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, sve od rezultata 5:4 za našeg tenisera.

Tada Đoković pritiska servis protivnika, u par navrata je dolazio do izjednačenja, potom i do prve meč lopte, koju uspeva da iskoristi - 6:4 u drugom setu.

Naredni rival je bolji iz meča u kome se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.


Izvor: RTS