Đoković se namučio protiv Fučoviča, ali izborio četvrtfinale

Đoković se namučio protiv Fučoviča, ali izborio četvrtfinale

Novak Đoković se teško plasirao u četvrtfinale turnira u Dohi. Srpski teniser je savladao Martina Fučoviča sa 2:1, po setovima je bilo 4:6, 6:4 i 6:1.

Fučovič je odigrao sjajan meč u Dohi. Mađar je u prvom setu bio odličan na svoj servis , nije dozvolio Novaku Đokoviću nijednu priliku za brejk. Na drugoj strani srpski teniser je morao dobro da se namuči kako bi osvojio poen na svoj servis

Mađarski teniser je u devetom gemu uspio da napravi brejk. Đoković je spasio dvije brejk lopte ali nije uspio i treću pa je njegov rival poveo 5:4. Zatim je Fučovič bio veoma siguran na svoj servis i dobio je prvi set sa 6:4.

Slično je bilo i u drugom setu. Teniseri su bili veoma sigurni na svoj servis ponovo do desetog gema. Tada je Đoković uspio napokon da dođe do prve dvije brejk lopte u meču. Mađar je spasio prvu a onda je na drugoj pogriješio. Tražio je čelendž na poenu i pogriješio pa je Novak dobio drugi set sa 6:4.

Treći set je počeo u znaku srpskog tenisera. Osvajanje drugog seta je donijelo samopouzdanje Đokoviću, dok je Fučovič počeo da griješi. Najbolji teniser svijeta to koristi i dolazi do brejka, a zatim na svoj servis bez izgubljenog poena dolazi do velike prednosti 3:0. Nakon toga Đoković je zaigrao na nivou i slomio otpor rivala.

U narednom kolu čeka boljeg iz duela Rubljev –Basilašvili.


Izvor: Srpskainfo