Dušan Šehovac: Dupli obruč oko ratnog Sarajeva - mit ili istina?

Dušan Šehovac: Dupli obruč oko ratnog Sarajeva - mit ili istina?

„Snage bosanskih Srba zauzimanjem vrha Bjelašnice i kote Mlakve na planini Igman zaprijetile su zatvaranjem duplog obruča oko Sarajeva. “ Dnevni list “Oslobodjenje”, 4. avgust 2019, rubrika: Na današnji dan.

Kad Dušan Šehovac u svojim kolumnama piše o dva obruča oko Sarajeva, i kad citira generala Delića, profesora Kajtaza ili tekstove bošnjačkih oficira sa bošnjačkih portala, laže i izmišlja kažu bošnjački komentatori!

A šta radi dnevni list „Oslobodjenje“ kad piše o „zatvaranju duplog obruča oko Sarajeva,“ ? Jel' i oni lažu, izmišljaju ili govore istinu, da su u Gradu Sarajevu postojala četiri obruča oko ratnog Sarajeva! 
Dva Bošnjačka i dva Srpska! Ako su postojala četiri obruča, a ja mislim da jesu, Grad Sarajevo je morao biti i podjeljen i opkoljen!

Dobro, neko će kazati ima u tim obručima i popucalih karika, i bit će u pravu jer da nije bilo tih rupa u ta četiri obruča ne bi  ratni sukob u i oko Grada Sarajeva trajao 1.453 dana. 
Trajao bi mnogo manje, a to nije odgovaralo arhitektima i realizatorima rata, trebalo je više vremena da se opljačka grad i njegovi stanovnici.

 A ljudi, njihovi izgubljeni životi su kolateralna šteta!

Iza svakog ubijenog građanina Sarajeva su ratni profiteri.

 

Za Infomedia Balkan - Dušan Šehovac
Mr.sci.Dušan Šehovac, siciolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!