Dušan Šehovac: Ko je rekao i slagao -Bili smo i ostaćemo zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji!-

Dušan Šehovac: Ko je rekao i slagao -Bili smo i ostaćemo zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji!-

Ko je rekao i slagao „Bili smo i ostaćemo  zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji!“?

SDA, SDS i HDZ žive zajedno u dobru, u Bosni i Hercegovini od 1990. godine do danas, a narode svim sredstvima tjeraju da životare  jedni kraj drugih u državi u kojoj su obećali da će narodi biti zajedno u dobru.

Govorili su zajedno „Bili smo i ostaćemo zajedno u  našoj BiH, u Jugoslaviji !“

Prevarili su narode da će zajedno živjeti u Jugoslaviji , rješili se „komunističke tamnice naroda“, a napravili od Bosne i Hercegovine nacionalističku tamnicu naroda.

Zagrljeni oko iste ideje, pljačkanja vlastitog naroda, nacionalističke političke stranke SDA, SDS i HDZ su 1990. godine obećali svojim narodima da će ostati zajedno u BiH i Jugoslaviji  i da će biti gospodari svoje sudbine.

Rezultat, te uspješne i efikasne i efektivne prevare, kroz udruženi zločinački poduhvat, u kojem su neke partije učestvovale više a neke manje, koji traje od 1990. godine, je ogroman broj mrtvih, nestalih, ranjenih, raseljenih, opljačkanih i poniženih iz reda svih naroda.

Pola obećanog su ispunili a to je da će narodi biti zajedno u Bosni i Hercegovini, i to ispunili, što su narodi jedino jedni kraj drugih zajedno u strahu, poniženju i bijedi svih oblika.

Obećali su Sebi i to i ostvarili da SDA, SDS i HDZ ostanu zajedno u pljački svojih naroda, kojima svakodevno ponavljaju da ne mogu da žive zajedno sa drugima, da treba da žive jedni kraj drugih i da treba da šute i da se ne bune protiv poniženja svih vrsta.

Na žalost njima su se pridružile i podržavaju ih i druge političke stranke koje su bile sa njima na vlasti u ovom periodu.

Nacionalističke stranke, SDA, SDS i HDZ su 1990.godine dobro znale, a šutjele su, da će političke elite da žive odlično zajedno i da će zbog toga narodi da životare jedni kraj drugih, svejedno je li to Bosna i Hercegovina ili Jugoslavija.

Je li došlo političko vrijeme da birači a ne glasači biraju političare iz stranaka koji će raditi za dobro svih građana, naroda i nacionalnih manjina u državi Bosni i Hercegovini, sa dva entiteta?

Niko više ne govori živjeti zajedno nego govore kako preživjeti pojedinačno!

Do birača je!

 

Za Infomedia Balkan Dušan Šehovac

Mr.sci.Dušan Šehovac, siciolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko,  aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!