Džej Zi vodi sa osam nominacija za Gremi nagrade 2018.

Džej Zi vodi sa osam nominacija za Gremi nagrade 2018.

Džej Zi vodi u nominacijama za američke muzičke nagrade Gremi za 2018, s osam nominacija, a rep i R&B umjetnici dominiraju u prve četiri kategorije, objavljeno je danas. 

Džej Zi nominovan je, između ostalog, za najbolji album, najbolju pesmu i ploču godine. 

Bruno Mars je takođe nominovan za ove tri vodeće kategorije, dok su Kendrik Lamar, koji ima sedam nominacija i Čajldiš Gambino takođe nalaze među nominovanim za te glavne nagrade.

Džej Zijev album "4:44" nominovan je za album godine zajedno sa albumom Bruna Marsa inspirisan R&B-ijem 1990-ih "24K Magic", Lamarovim rep albumom "DAMN", fank i soul projektom Gambina "Awaken My Love" i hvaljenim pop albumom novozelandske pevačice srpskog i irskog porekla Lord "Melodrama".

Za numeru godine nominovani su Džej Ziejev "The Story of O.J", hit Bruna Marsa "24K Magic", Lamarov broj jedan hit "Humble", Gambinov "Redbone" koji je stigao do 12. mjesta na listi Hot 11, i najveći ovogodišnji hit "Despacito" Luisa Fonsija, Dedija Jankija i Džastina Bibera. 

"Despacito" je nominovan takođe za pjesmu godine, zajedno sa Marsovim hitom "That's What I Like", glavnom numerom sa Džej Zijevog albuma "4:44", numera repera Lodžika (Logic) o sprječavanju samoubistva "1-800-273-8255", i pjesma "Issues" Džulije Majkls, koja je pisala hitove za Bibera, Selenu Gomez i druge pop zvijezde.

Majkls je takođe nominovana za najboljeg mladog umetnika, u kategoriji gdje takođe vode izvođači R&B-ija i repa. Njeni konkurenti su pjevači SZA, Halid i Alesija Kara i reper Lil Uzi Vert.

Ni jedna rok ili kantri numera nije nominovan u glavne četiri kategorije.

Nominacije za veliki broj rep i R&B muzičara, među kojima su brojni crni i Latino umjetnici uslijedile su poslije kritika sa ovogodišnje dodjele Gremija kada su smatrali da je Bijonsin album "Lemonade" trebalo da osvoji nagradu za album godine, a ne Adelin "25". Adel je takođe dijelila to mišljenje, i rekla da je Bijonse trebalo da dobije tu nagradu.

Gremi nagrade biće uručene u Njujorku 28. januara iduće godine.


Izvor: Beta