Etno stil je hit jeseni

Etno stil je hit jeseni

Možda vam se čini da hladni dani nijesu baš idealni za lepršave odjevne kombinacije u etno stilu?

Naprotiv, u najnovijim kolekcijama za jesen, zastupljeni su džemperi i kardigani asimetričnih krojeva, ukrašeni resama, koji savršeno idu uz farmerke sa kaišom, čizmama ili dubokim cipelama na šniranje.

Čak se i na farmerkama može naći neka interesantna retro aplikacija. Osim neprolaznog ponča, ove sezone je poseban naglasak na dugačkim prslucima, postavljenim i obrubljenim ekološkom ili pravom vunom, dok su neki modeli porubljeni eko-krznom.

Ukoliko volite haljine i suknje, sigurno ćete pronaći neki ležeran model sa etno-šarom ili cvjetnim aplikacijama. Jakne asimetričnog i “šanel” kroja sa etno-šarom, možete da nosite uz kežual ili elegantnu odjeću.

U trendu su boja vina, sve nijanse plave i crno-bele kombinacije, koje mogu da budu osvežene rukavima u bordo ili nekim kontrastnim tonovima.

Ako vam je previše ovakvog “šarenila”, nabavite neki detalj u etno-stilu, poput mini-tašne ukrašene perlicama, resicama, pomponima, koju možete da nosite u ležernim i formalnim prilikama ili kratkih čizmica sa retro šarom.


Izvor: Večernje Novosti