Fejsbuk ima preko 200 miliona lažnih ili duplih naloga

Fejsbuk ima preko 200 miliona lažnih ili duplih naloga

Kreiranje novog Fejsbuk naloga je relativno lako, tako da nerijetko možemo naići na naloge koji su kreirani s namjerom da spamuju ili da korisnike navode na posjetu određenih linkova.

Prema navodima Fejsbuka lažni iili dupli nalozi čine oko 10 odsto mjesečnih aktivnih korisnika na popularnoj društvenoj mreži.

Prema najnovijem Fejsbuk izvještaju, tokom četvrtog tromjesečja kompanija procjenjuje da postoji oko 10 procenata duplih naloga u bazi mjesečno aktivnih korisnika na globalnom planu.

“Vjerujemo da je procenat duplih naloga značajno viši na tržištima u razvoju, kao što su Indija, Indonezija i Filipini, naspram razvijenih tržišta”, kažu iz Fejsbuka.

Posljednje informacije, koje je Fejsbuka objavio, su sugerisale da kompanija ima 2,13 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, što znači da je 10 odsto lažnih ili duplih naloga ekvivalentno nešto preko 200 miliona naloga.

Naravno, nijesu svi dupli ili lažni nalozi maliciozni, jer neki korisnici kreiraju naloge za ljubimce, neki su neklasifikovani i slično.


Izvor: Nezavisne