Fiba rangirala timove na Mundobasketu u Kini - Predviđa finale SAD – Srbija

Fiba rangirala timove na Mundobasketu u Kini - Predviđa finale SAD – Srbija

Na sajtu svetske košarkaške federacije Fiba objavljen je tekst koji se bavi predviđanjem događaja na predstojećem Mundijalu u Kini i rangiranju timova učesnika, a u kojem je Srbija označena kao drugi favorit, odmah iza Amerikanaca.

Prvo, od ukupno tri rangiranja koja će biti rađena, kaže da je (očekivano) prvi favorit turnira tim Sjedinjenih Američkih Država, dok je na drugom mestu srpska selekcija.

Dakle, autor teksta, inače Hrvat, smatra da su finalu najbliži Amerikanci i "orlovi", tj. da će za zlato odlučivati isti timovi kao 2014. godine.

"Za svaki tim na svetu bi gubljenje Miloša Teodosića bio katastrofalan udarac. Za Srbiju, to je samo signal da promeša brzine i da postigne 95 poena protiv Litvanije u Litvaniji. Srbija je imala i 95 poena protiv Finske, a 97 protiv čačanskog Borca", navodi se u delu analize koji je posvećen Srbima.

"Srbija će pronaći način da postiže poene, a to nije iznenađujuće s obzirom na to da u timu ima Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i ostale igrače, na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem", dodaje se.  

Treće mesto na toj rang listi dodeljeno je Grčkoj, koja u timu ima MVP-a NBA Janisa Adetokumba, dok su Španaci četvrti favoriti. 

Peti su Francuzi, šesti Australijanci, sedmi Argentinci a osmo mesto dodeljeno je timu Nigerije, koja bi po toj projekciji bila rival Srbiji u meču četvrtfinala.

 

Izvor: rts.rs