Formula E predstavila Betmobil

Formula E predstavila Betmobil

Formula E je prvo svjetsko takmičenje u kome mogu učestvovati isključivo električni automobili, a novi brend nas je odveo još jedan korak u budućnost.

CNN prenosi da je fanovima motosporta predstavljen “Betmobile”, odnosno električni trkački automobil, koji svojim dizajnom neodoljivo podsjeća na Betmenovo vozilo iz filmova. Novi automobili imaju dva puta više energije, te trkači ove serije neće više morati na pola trke da mijenjaju vozila, što je prvi pomak ove vrste od 2014. godine, kada je takmičenje osnovano.

“Ovaj automobil predstavlja budućnost auto-trka”, kazao je Alehandro Agag, osnivač i izvršni direktor Formula E. Novo vozilo će na stazu izaći u sezoni 2018/2019.

“Kada smo počeli sa Formulom E, naš cilj je bio da pomjerimo sa statusa kvo, i uvedemo revoluciju u motosportove. Ovaj automobil je revolucija”, naveo je on.

FIA je za potrebe izrade Betmobila skupila vodeće dizajnere sa svih krajeva svijeta, a prema riječima Žana Toda, predsjednika FIA, ovaj projekat je veliki uspjeh.

“Danas smo vam prikazali automobil naredne generacije, a siguran sam da su svi oduševljeni njegovim futurističkim izgledom”, izjavio je Tod.

Najavljeno je da će 6. marta predstaviti službeno vozilo, kao i njegove pune specifilacije.

Automobil službeno ne nosi naziv Betmobil, ali s obzirom da izgledom neodoljivo podsjeća na njega – mnogi su ga prozvali tako, uključujući i CNN koji ga je predstavio pod tim imenom.


Izvor: N1