Glavni revizor Duško Šnjegota nakon raporta kod Dodika podnio ostavku

Glavni revizor Duško Šnjegota nakon raporta kod Dodika podnio ostavku

Glavni revizor Duško Šnjegota Parlamentu Republike Srpske podnio je ostavku kao i njegov zamjenik Darko Pejić.

Potpuni obrt u slučaju glavnog revizora Republike Srpske.

Duško Šnjegota do juče je branio revizorski izvještaj o konsolidovanom budžetu, danas je mandat stavio na raspolaganje Narodnoj skupštini Republike Srpke. 

Bilo je baš onako kako je naredio Milorad Dodik. Duško Šnjegota jutros je bio u Palati Republike. Razgovarao je sa Miloradom Dodikom. O detaljima sa tog sastanka nije želio da govori u telefonskom razgovoru sa novinarima BN televizije. Sve što treba da se za sada zna napisao je kaže u ostavci. 

Očigledno je da je glavni revizor podlegao političkom pritisku i onom što mu je po svemu sudeći rečeno na raportu u Palati Republike. 

O ostavci Duška Šnjegote i konsolidovanom deficitu raspravljaće se u Parlamentu Srpske. 

Predao se Duško Šnjegota, ali nije Zoran Tegeltija. Nastavio je sa kritikama i optužbama na račun glavnog revizor, a nekada svog bivšeg pomoćnika.

Ostavku nije želio da komentariše. Komentarisao je ono što je revizija konstatovala u izvještaju o konsolidovanom budžetu. Sve je kaže neistina. 

Opozicija koja je prethodnih dana zdušno branila Duška Šnjegotu i bila spremna čak na fizički obračun u Parlamentu i napuštanje sjednica, danas šokirana. 

Ukinuta je nezavisna revizorska kontrola. U RS više nije sumrak, već potpuni mrak. Samo su neki od današnjih opozicionih komentara. 

Pojedini smatraju da je Šnjegota poslao lošu poruku građanima da se ne isplati boriti protiv nepravilnosti.

Još juče je glavni revizor tvrdio da ostaje pri onom što je revizija otkrila analizirajući izvještaj o konoslodovanom budžetu. Biće zanimljivo čuti da li će pri tome ostati obraćajući se u Parlamentu. 

Opozicija će tražiti izmjenu dnevnog reda kako bi se već na narednom zasjedanju našao sučaj „Šnjegota“. 

Pojedini mediji objavili su da se Duško Šnjegota sinoć sastao u jednom ugostiteljskom objektu sa generalnim direktorom RTRS Draškom Milinovićem.

Drugi to vide kao sastanak na kojem je glavnom revizoru objašnjeno kako stvari stoje. A pokazalo se da stoje tako da je moć ta koja odlučuje o svemu i u svemu.


Izvor: BN televizija