Goran Suvara – Saznanja i pitanja o odličnoj saradnji MUP RS i mafije u Banja Luci

Goran Suvara – Saznanja i pitanja o odličnoj saradnji MUP RS i mafije u Banja Luci

Ponovo se u javnosti Republike Srpske i BiH oglasio Goran Suvara koji otvorenim pismom poziva: Tužilaštvo BiH; Tužilaštva Republike Srpske; Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i SIPA-u, da rade svoj posao i provjere njegove navode o sprezi policije i mafije u Banja Luci i Republici Srpskoj!

Suvara se pita kako je moguće da on i neki drugi ljudi bez problema mogu doći u posjed informacija o odličnim vezama i saradnji nekih policajaca i mafije a zvanični organi ne mogu?

Suvara postavlja pitanje: „ko je Dragan (Mile) Čavić, zvani Rambo, rođen 28.12.1968. godine u Vukovaru, nastanjen u Banja Luci? Suvara pita i da li su tačne informacije i saznanja da je „Rambo“ lice koje je više puta osuđivano u Republici Srpskoj, Srbiji..., hapšeno u Mađarskoj, te više puta istraživano a u Srbiji pravosnažno osuđeno i izbjeglo izdržavanje kazne tako što se sklonilo u Republiku Srpsku?

Zanimljivo je, navodi Suvara, da i pored svega toga (više puta osuđivan) „Rambo“ posjeduje oružani list tj. legalno nosi oružje? Suvara se pita: „ko je njemu izdao oružani list i da li je ovo tačno“?

Da li je tačno da ovo lice posjeduje više nekretnina na području Banja Luke: kafić DD u Majevičkoj ulici; autopraonicu na istoj adresi čiji je vlasnik, ali ju je fiktivno iznajmio Siniši Živkoviću; da posjeduje više automobila od kojih je nekoliko registrovano na druge osobe – između ostalih i na suprugu pomenutog Živkovića – pa te automobile iznajmljuje „na crno“, pita se Suvara?

Na pomenutoj autopraonici automobile peru pojedina ministarstva, pa se tako tu pere i službeni automobil ministra policije Republike Srpske, kako je to moguće, čudi se Suvara?

Da li su tačna saznanja da je Dragan Čavić, zvani „Rambo“ vlasnik objekta u kojem posluje kafić koji ortački drži sa, u javnosti, poslednjih nešto više od godinu dana, često pominjanim inspektorom MUP RS Dubravkom Kremenovićem? Goran Suvara pita da li je ovo tačno? A ako je odgovor na to pitanje da nema dokaza o tom ortakluku u poslu sa kafićem, onda pita: „kako je moguće da inspektor MUP RS može svakodnevno sjediti u tom kafiću sa licem kao što je „Rambo“ a da o tome ne obavijesti MUP RS“?

„Provjerite kako Dragan Čavić „Rambo“ ima pristup podacima iz MUP RS i kako provjerava vlasništvo vozila čije table zapiše, ko mu daje te informacije“?

„Provjerite da li je pomenuti i vlasnik velike porodične kuće u naselju Kuljani? Provjerite gdje je radio taj „Rambo“ i otkuda mu novac? Osuđivan je za prodaju narkotika, jeli on pod nečijom „zaštitom“ i može li se provjeriti njegova imovina,“ piše dalje Suvara.

„Da li je tačno da nikada racija nije bila u već pomenutom kafiću u Majevičkoj ulici, koji nema radnog vremena i radi po principu – dok ima gostiju, radi se? Da li je tačno da je najveći broj gostiju pripadnici MUP RS, više puta osuđivani narko dileri, ubice, kriminalci, pita Suvara?

Goran Suvara u svom otvorenom pismu pita institucije, šta će preduzeti u vezi sa svim saznanjima, informacijama i pitanjima koje je on iznio i postavio?

-    Hoćete li provjeriti porijeklo imovine Dragana Čavića „Ramba“?
-    Hoćete li oduzeti oružje od „Ramba“?
-    Hoćete li oduzeti nelegalno stečenu imovinu?
-    Hoće li unutrašnja kontrola MUP ispitati pomenutog inspektora?
-    Hoće li se i dalje službeni automobil ministra MUP prati u istoj autopraonici?
-    Hoćete li istražiti ko je još u suvlasničkom dilu sa Draganom Čavićem „Rambom“?
-    Hoćete li provjeriti ko je u noći nestanka Davida Dragičevića izašao, iz u ovom tekstu više puta pominjanog kafića u Majevičkoj ulici u Banja Luci i gdje je otišao iz tog kafića? 
-    Hoćete li provjeriti da li je Dragan Čavić „Rambo“ na potjernici i zašto?
-    Hoćete li provjeriti da li „Rambo“ povremeno ide od kuće do kuće i prijeti?

Na kraju svog otvorenog pisma institucijama Goran Suvara zaključuje: „siguran sam da kada bi institucije radile svoj posao i kada se ne bi „žmirilo“ na ovakve pojave, ne bi bilo ubistva Davida Dragičevića i ostalih ubistava u Banja Luci, bilo bi manje narkomana a vi koji čuvate ovakve kao „Rambo“ isti ste kao i oni!

I nemojte samo reći da sve ovo nije istina, jer sam se ja lično uvjerio, kada sam bio u pominjanom kafiću i kada sam sve vidio. Ovo nije krivična prijava protiv Dragana Čavića „Ramba“, ovo su samo informacije i pitanja a šta ćete vi sa njima, odlučite sami,“ završava Suvara svoje obraćanje institucijama Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.


 
Izvor: Infomedia Balkan