Grbić: Kao da su igrali s rancem od 15 kilograma na leđima

Grbić: Kao da su igrali s rancem od 15 kilograma na leđima

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić nije zadovoljan izdanjem svoje ekipe u prvom setu protiv Tunisa.

Grbić je istakao da sada jedina preokupacija nacionalnog tima treba da bude pobeda protiv Australije za tri boda.

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugi trijumf na Svetskom prvenstvu, pošto je u Bariju pobedila Tunis sa 3:1 (20:25, 25:20, 25:21 i 25:20).

"Objektivno, mislim da se Tunis najslabija ekipa u našoj grupi i ideja je bila da danas odigraju oni igrači koji nemaju baš puno prilika jer sam se nadao da ću da vidim mnogo veću... neću da kažem želju, jer oni žele da igraju, ali su bili toliko stegnuti i van ritma, izgledalo je kao da igraju sa rancem od 15 kila na leđima...", rekao je Grbić. 

Posle gubitka prvog seta Grbić je morao da promeni skoro celu postavu. 

"Problem je u tome što nama svaki set znači prolaz dalje jer prenosimo bodove i ja baš nemam vremena da čekam da vidim da li će situacija da se 'raskravi'. Morao sam da zamenim kompletnu postavu i da odigraju igrači koji treba da igraju i sutra i koji treba da odigraju protiv Rusije". 

"Nisu bili ni blizu svog najboljeg nivoa", dodao je selektor Srbije. 

Srbija će danas, u nedelju, igrati četvrti meč u C grupi, protiv Australije, od 20.30. 

"Mi idemo korak po korak. Nemamo luksuz da razmišljamo o Rusima, mi sutra moramo da razmišljamo o tome da pobedimo Australiju za tri boda. Ne znam kako, ali moramo da ih pobedimo za tri boda i to je jedina naša preokupacija", rekao je Grbić.

 

Foto: EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE

Izvor: BETA/B92