Haos u Strazburu - Juriš -Žutih prsluka- na Evropski parlament (Video)

Haos u Strazburu - Juriš -Žutih prsluka- na Evropski parlament (Video)

U Strazburu se okupilo oko dvije hiljade demonstranata u blizini sjedišta institucija EU, ali je policija ispalila suzavac kako bi ih potisnula. Francuska tv objavila je snimke na kojima se vidi da je više demonstranata uzvratilo bacajući kamenice i druge predmete na policiju

Francuska policija upotrebila je danas suzavac kako bi potisnula demonstrante iz pokreta Žutih prsluka, koji su pokušali da dođu do zgrade Evropskog parlamenta u Strazburu, prenosi Sputnjik.

Pripadnici Žutih prsluka demonstriraju širom Francuske 25. vikend za redom protiv politike predsjednika Emanuela Makrona, dva dana pošto je on objavio svoje predloge o smanjenju poreza i drugim mjerama kao odgovor na zahtjeve demonstranata, javio je Rojters.

U Strazburu se okupilo oko dvije hiljade demonstranata u blizini sjedišta institucija EU, ali je policija ispalila suzavac kako bi ih potisnula. Francuska tv objavila je snimke na kojima se vidi da je više demonstranata uzvratilo bacajući kamenice i druge predmete na policiju.

Protesti u Parizu su danas mahom mirni, a organizovani su i u Lionu i Bordou.

VIDEO:


Izvor: Agencije