Hit mejker Geronimo zaplovio u glumačke vode (Foto - Video)

Hit mejker Geronimo zaplovio u glumačke vode (Foto - Video)

Poznati kompozitor i tekstopisac Mirko Šenkovski Geronimo u Studio2 stao opet pred kamere, ali na jedan potpuno drugi način i svoj talenat je usmjerio i u glumačke vode. Naime, radi se o tome da je u seriji "Dobro došli u Orient Express", čije snimanje je u toku, odigrao svoju prvu ulogu.

Ovih dana u Studio 2 u Vogošći traje snimanje TV serije „Dobrodošli u Orient Express“. Pored niza glumaca iz BiH i regije u seriji se pojavljuju kao glumci, i oni koji dolaze iz drugih branši. Jedan od njih je poznati tekstopisac i komozitor Mirko Šenkovski Geronimo, koji je ujedno sa Samirom Kidirićem, autor naslovne pjesme koju u seriji pjevaju Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera. U serije je igrao u scenama sa Zanom Marjanović, Robertom Krajinovićem, Arminom Omerovićem i Rijadom Gvozdenom.

-Moram reći da mi je ovo nešto izuzetno novo. Do sad nisam imao priliku da glumim, izrazio bih zahvalnost ekipi serije što su me pozvali. Ja ću to shvatiti kao jednu malu zabavu, jednu zanimljivu epizodu u mom životu. Nadam se da neće biti puno ponavljanja mojih scena, da im neću oduzimati puno vremena zbog mog neiskustva glumačkog. I sam jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati, jer nemam pojma da li uopšte imam ikakvog talenta za to. Scena mi doduše nije nepoznata, ali je ovo ipak malo nešto drugačije, malo kompleksnije, ali dobro nadajmo se da će biti sve uredu, rekao je Geronimo o svojim očekivanjima.

Iako prvi put pred ovakvim kamerama, Geronimo je dobio poprilično težak zadatak-igrati samog sebe, na neki način. O tome, o svojoj prvoj ulozi i o saradnji sa DEPO produkcijom, Geronimo nam je rekao:

- Ja igram sebe, Geronima, koji dolazi iz Crne Gore, kako bi napravili malu šalu na vlastiti račun. Glumim kao predstavnika, donosim svoj pršut i vino na jedan sajam i takmičim se sa svojim rivalom, Šimom Pršutom, koji je napravio spot, a ja nemam spota, pa sam došao u studio "Fit" da snimim spot, gdje dogovaram suradnju u vezi sa tim spotom. Moja saradnja sa DEPO produkcijom traje već dugo vremena i oduvijek sa Jasminonm Durakovićem, dok je još bio direktor FTV-a, imao lijepu i uspješnu saradnju. On je u principu i bio posrednik da radimo za pjesmu za seriju "Ubice moga oca" u Srbiji koja je postala veliki hit, radi se o pjesmi  koju je otpjevao Halid Bešlić "Ja bez tebe ne mogu da živim". U međuvremenu smo napravili pjesmu za "Dobro došli u Orient express" koju pjeva Halid Bešlić i Žera. Drago mi je sada "Orient Express" konačno se vraća i da dolazi na male ekrane. Ne sumnjam u to da će serija zaista biti gledana.

VIDEO:


Mirko Šenkovski Geronimo rođen i odrastao je u Slavonskom Brodu. Autor je oko 250 muzičkih djela, brojnih hitova najpopularnijih izvođača regiona ,kako pop-rock tako i folk muzike koje svakodnevno čujemo .  Svoju muzičku karijeru Geronimo je započeo u najpoznatijoj brodskoj rock (heavy metal) grupi „Sauron“ koja je postojala između 1986-1996.  Nakon stanke, na scenu se vraća kao autor i izvođač  pjesme "Poljubi me i pazi da nas ne vide". U periodu od 10 godina snimio je oko 700 pjesama kao studijski muzičar sa najvećim zvijezdama. Potom 2010. dolazi u Sarajevo, gdje ulazi u suradnju sa Halidom Bešlićem. Trenutno radi kao autor pjesama sa najvećim zvijezdama regije.


Izvor: DEPO Portal/ms