Hrvatica igrala za Zvezdu: Bio je rat, pa šta?!

Hrvatica igrala za Zvezdu: Bio je rat, pa šta?!

Rukometašica Danijela Mistrić, koja je igrala za Zvezdu, kaže da su joj godine u Beogradu bile sjajne, a da je jedino imala problema kad su joj u Zagrebu psovali "majku Srpkinju". Doduše, Zvezda joj je ostala dužna neki novac. . .

Splitska "Slobodna Dalmacija" uradila je intervju sa rukometašicom Danijelom Mistrić, nekadašnjom igračicom Crvene zvezde, koja je posle putešestvija po Evropi, ovog leta došla u klub Split 2010. godine.

Njena priča je zanimljiva ne samo zato što je igrala za Zvezdu, već i zbog toga što je bila dve sezone na Farskim Ostrvima.

Danijela je široj javnosti postala poznata 2010. godine kada je iz Ljubuškog prešla u beogradsku Crvenu zvezdu i uzburkala duhove. Sada ističe da nije pogrešila i da su joj četiri godine provedene u tom klubu bile najbolje.

"Znam da je bio rat, ali što sam ja imala sa tim kao dete? Nisam odgojena u mržnji i niko od mojih nije imao ništa protiv odlaska. U Beogradu su me super primili, njima je bila 'baza' (super) da slušaju kako pričam sa dalmatinskim akcentom! Nikakvih problema nije bilo. Jedino su mi ostali dužni neke novce", kaže Danijela za "Slobodnu Dalmaciju". 

Jedinu pravu neprijatnost u dresu Zvezde Danijela je doživela u, zamislite - Zagrebu. Zvezda je igrala protiv Lokomotive u Čelendž kupu.

"Krenem da šutiram penal, a sa tribina me psuju da sam Srpkinja. Nisu znali da sam, ustvari, Hrvatica!".

Ova Splićanka je dve sezone igrala i na Farskim Ostrvima.

"Trebalo mi je vremena da se uklopim, a onda kad sam se opustila postala sam najbolji strelac i igrač. Gledaju me kao boga. I sad me zovu, ali jednostavno više nisam mogla....", kaže ova rukometašica i priseća se:

"Sunce bih videla jednom mjesečno. Šest meseci bio bi dan, a šest meseci noć. Tamo je uvek neka kiša i zima, a kapu i šal sam nosila cele godine. Toga mi je bilo preko glave. A ovaca je na svakom koraku. Blejale bi mi ispod prozora, hahahaha".

 

Izvor: mondo.rs