Haos u Podgorici - Omladina branila -trobojku- policija uzvratila suzavcima - Ima povrijeđenih

Haos u Podgorici - Omladina branila -trobojku- policija uzvratila suzavcima - Ima povrijeđenih

U podgoričkom naselju prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikani mural.

U podgoričkom naselju Zlatica večeras je došlo do incidenta, kada je, sudeći po snimku koji je emitovan uživo na društvenoj mreži Fejsbuk, i reakcijama prisutnih, policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani "stražarili" i čuvali trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala.

Na Zlatici je prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu zastavu.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su oko 21.40 počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, još uvijek rastjeruje dio demonstranata.

Tokom incidenta je navodno povrijeđen mladić B.P, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu.

Zlatičani tvrde da policajci nijesu imali identifikacione brojeve na uniformi.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz te institucije saopštili su da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih "ometali u saniranju javne površine".

"Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku", rečeno je iz UP.

Izvor: vijesti.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks