Ivanu Begiću stigao još jedan poziv u banjalučku policiju

Ivanu Begiću stigao još jedan poziv u banjalučku policiju

Lider mladih banjalučkog PDP-a Ivan Begić juče je dobio poziv policije, na osnovu naloga Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, da da izjavu zbog skidanja transparenta s likom Milorada Dodika na autoputu "9. januar".

- Juče sam dobio poziv od policijske stanice Lazarevo da se javim u svojstvu osumnjičenog po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zbog nekog krivičnog djela koje po mom mišljenju ne postoji, priča Begić.

Podsjećamo, Begić se popeo na vijadukt i skinuo natpis 26. oktobra. 

Sve je snimljeno kamerom, a video je postavio na YouTube.

Prije nego što je skinuo transparent, Begić je u poruci naveo da to čini zato što zakoni moraju važiti za sve, a vlasnika je zamolio da se javi i preuzme svoj transparent. 

Bez obzira što postavljanje ove vrste reklame iznad ulaza u tunel krši zakonske propise, nadležne institucije dosad ništa nisu preduzele da se oni uklone, a počinioci kazne.

- Jedini ko je ovdje počinio krivično djelo za koje će i biti prijavljen jeste tender-kum Milorada Dodika koji je i postavio taj nezakoniti transparent. Što se tiče Tužilaštva vrlo sam srećan jer bar nešto rade, i to ovako brzo. Pitam ih javno zašto tako nisu brzi u provođenju istrage u slučaju inspektora Bandića koji je meni prijetio smrću, zašto nisu tako brzi u slučaju Srđana Perišića koji je javno, u emisiji najavio likvidaciju narodnog poslanika Draška Stanivukovića. VIdjećemo hoće li biti brzi u slučaju bivšeg ministra Lukača koji po skupštini udara narodne poslanike, kazao je Begić.

Begić je rekao da će se odazvati pozivu policije u utorak u 10 časova u PS Lazarevo u Banjaluci.

Foto naslovna: klix.ba
Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks