Nova pljačka Srpske - Iza firme -Batagon- stoje prijatelji i kumovi Milorada Dodika (Video)

Nova pljačka Srpske - Iza firme -Batagon- stoje prijatelji i kumovi Milorada Dodika (Video)

Problem je i poslovanje firmi iz ''of šor'' zona sa kojima imamo crna, poražavajuća iskustva i koje su zavile u crno Republiku Srpsku i iz nje odnijele stotine miliona maraka. Znamo da je taktika da se novac koji tajkuni u Srpskoj opljačkaju odnese u ''of šor'' zone, da se krije identitet i da se tamo osnivaju kompanije. Onda ta famozna firma dođe kod nas i kupuje naša javna preduzeća. Puno takvih primjera - rekao je danas narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

"Znamo da su litvanski banditi oštetili Republiku Srpsku sa preko 700 miliona maraka. Niko zbog toga nije odgovarao. Sada se priprema operacija litvanski banditi 2. Građani treba da znaju da je 7. decembra u Vladi RS održan veliki sastanak kojem su prisustvovali vodeći tajkuni bliski vlastima. Na tom sastanku su, prema mojim informacijama, prisustvovali najbliži saradnici i kumovi predsjednika Dodika – Vukelić, Elek, Gordan Pavlović i drugi, koji su zastupnici i koji su umiješani u poslove sa ''Aluminom''.

Na tom sastanku je donesena odluka da se napravi firma ''Batagon'' koja će pomiriti interese tajkuna. Ti tajkuni će u skladu sa uloženim sredstvima u firmu ''Batagon'' u Švajcarskoj imati suvlasništvo u kompaniji ''Alumina''. Ta famozna firma ''Batagon'' iz švajcarskog Cuga – jedini grad u Švajcarskoj koji posluje u skladu sa ''of šor'' zonama i gdje ne možete provjeriti ko su vlasnici kompanije koje posluju. 

Dakle, poreski raj koji služi za pranje novca u Švajcarskoj i baš iz tog Cuga se našla firma ''Batagon'', bez ikakvih referenci, kojom prva familija i dvorski tajkuni žele da opustoše, opljačkaju, preuzmu i da budu de fakto vlasnici Republike Srpske, kaže Vukanović.

Na tom sastanku je dogovoreno da se ide u preuzimanje ''Alumine'' i da se preuzme Pavlović banka koja će biti servis prve familije i tajkuna Republike Srpske. Omogućava se tajkunima da postanu vlasnici Srpske. 

Građani će postati robovi, a oni koji budu protivnici prve familije proći će kao što je danas prošao Draško Stanivuković koji je otkrio  pljačku prve familije preko pelena i sinoć mu je razbijen auto. 

Kakva se to poruka šalje građanima ako se narodnom poslaniku dan poslije preskonferencije na kojoj je govorio o zloupotrebi vlasti razbije auto? 

Tražim da se zabrani poslovanje privrednim društvima koja posluju iz "of šor" zona i kompanija, jer te kompanije služe za izvlačenje opljačkanog novca i da se nastavi pljačka resusrsa i bogatstva Republike Srpske!

Privreda je pred kolapsom. Sva javna preduzeća posluju negativno.

Međusobna dugovanja između privatnog i javnog sektora su veća od milijardu maraka. Privilegovane firme mogu da rade šta hoće, dvorske firme, u kojoj nađu nekog kuma, prijatelja i osnuju d.o.o. firmu i ta firma sa jednim ili pet radnika dobije ekskluzivna prava da se bavi javnim nabavkama sa javnim sektorom.

Tako se javni sektor koristi za bogaćenje privilegovanih pojedinaca koji su na muci i sirotinji ovog naroda stekli veliko bogatstvo. Odgovorite narodu, ko stoji iza firme ''Batagon'' i koji su zaključci doneseni 7. decembra? 

Ko su ti tajkuni koji žele da preuzmu ''Aluminu''? 

Proteklih dana sam dobio više pisama iz ''Alumine'' koji kažu da ''Alumina'' nikad više nije radila, nikad više proizvodila. Radnici imaju platu 700 maraka, a ljudi koji se nalaze u vrhu kompanije od 10 do 15 hiljada maraka. Ogroman novac i dalje odlazi iz ''Alumine'' putem spornih javnih nabavki.

Dakle, firma ''Batagon'' posluje iz of šor zone i ne mogu nama te firme pljačkati Republiku Srpsku. Hoću da znamo je li bio Vukelić, Rajko Dukić, Elek, Gordan Pavlović, ko je sve bio na sastanku i šta je dogovoreno? 

Ko će koliko imati akcija u ''Batagonu'' i šta hoće da preuzmu? ''Batagon'' nema nikakve reference. 

Vlasnik te firme je osoba bezbjednosno interesantna koja je već presuđivana u Srbiji. I vi toj firmi dajete jedan od najvažnijih resursa RS i najavažniju fabriku u regiji Birač. 

Znate li ko se nalazi na čelu te firme?

Izvjesni gospodin Matić, koji je poznat tako što je kupio firmu u Srbiji, fabriku akumulatora i uništio je. Njegova najveća referenca je što je bio lažni muž neke srpske pjevačice i imao saradnju sa bezbjednosno interesantnim osobama. 

Zar nas Litvanci nisu naučili šta se dešava kada se posluje sa "of šor"kompanijama iz poreskog raja?

Ko je kupio hotel ''Bistrica'' za pet miliona, ko kupuje Pavlović banku?

Tražim od ministra privrede da se ovaj dogovor stavi van snage i da ne dozvolite tajkunima da preuzmu ''Aluminu'' i da nastave da pljačkaju."

VIDEO:


Izvor: BNTV