Iznova smo se vraćali na nasip u potrazi za Jelenom

Iznova smo se vraćali na nasip u potrazi za Jelenom

Danas je pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, a uprkos zakonskom pravu da odbije da svjedoči, Zoranov brat Miloš je ipak dao svoj iskaz.

Pored njega kao svjedoci su pozvani i Zoranova snaja Milica, roditelji Zorica i Vladimir, kao i Milošev sin iz prvog braka Uroš koji je iskoristio pravo da ne svjedoči.

Miloš Marjanović je detaljno ispričao šta se dešavalo na dan ubistva.

– Sa tadašnjom djevojkom, sadašnjom suprugom sam tog dana otišao na ručak u Zemun, pa sam se vratio kući i tu zatekao Zorana, Jelenu i Janu. Poslije sam otišao u svoju sobu i zadrijemao gledajući film – naveo je Miloš Marjanović u iskazu.

Zoran ga je, kako dalje navodi, u tom periodu zvao dvaput. Otac je uzeo ključ od kola da bi otišao u prodavnicu, pa kada ga je drugi put pozvao, Zoran je rekao da je Jelena otišla na trčanje i da ne može da je nađe, pa da dođe, jer nema kola. Objasnio je i da ga je i otac pozvao, jer je Zoran zvao i njega.

Otac se potom vratio kući i oni su, kako je ispričao, seli u automobil, a Miloš je vozio do nasipa. Tamo su vozili po nasipu, prolazili više puta, gledali ka Dunavu, ali se voda nije povukla. Tada se pojavio i njihov poznanik, izvijesni Boris Pucić, koji je pozvao svog kolegu iz policije da bi prijavio slučaj jer je Marjanovićima, kako tvrdi Miloš, saopšteno da “ne mogu da prime prijavu”. Potom su Zoran i njihov otac odlučili da vrate malu Janu kući.

– Zoran i otac su se ponovo vratili na nasip, ali tu nisu mogli mnogo da se zadrže, jer su lično morali da prijave nestanak u policiji. Kada su se vratili kući pregledali smo kako mejlove, tako i Fejsbuk da bismo vidjeli da li bilo šta ukazuje na razlog njenog nestanka – nastavio je izlaganje Miloš i dodao da su kasnije on i njegova supruga Milica kasnije opet otišli do smetlišta gdje su vidjeli jednog momka, pa su i njega pitali da provjeri kako im ne bi ništa promaklo.

Krenuli su kući i tu ih je pozvala Jelenina majka, pa su se iznova vratili na nasip.

– Tu je jedan policajac prišao Zoranu i rekao da pođe sa njim, a ja, Milica i Zorica smo krenuli kolima za njima do zgrade MUP-a. Zorica i ja smo se popeli gore, a moja suruga je ostala jer nije bilo mjesta na parkingu. Cijeli dan su ispitivali Zorana i na kraju mu je rečeno da je Jelena pronađena mrtva – naveo je Miloš i objasnio da su mu se policajci prilikom ispitivanja unosili u lice i psihički ga malteretirali.

Osvrnuo se i na odnose u porodici, objašnjavajući da su odnosi bili najnormalni, da nije bilo nikakvih problema.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks